googlepixel6pro
Google fokuserer i markedsføringen først på kameraene, deretter AI og design og så snakker de kanskje litt om ytelsen.

Annonse


Pixel 6 Pro er tregere enn tre år gammel iPhone, men har det noe å si?

Vi har lenge håpet at Google skulle bli seriøse i forhold til maskinvare, men de fortsetter å holde tilbake en skikkelig global lansering. Det samme gjelder for den nye Pixel 6-serien som får gode kritikker.

Google henger etter rå ytelse i GeekBench, men har det egentlig noe å si på mobiler?

For ytelsen er ikke alt, og for å sørge for at batteriet varer lenge samtidig som mobilen er slank og lett, har Google i stedet valgt å satse på den helhetlige opplevelsen og ikke å være kjappest mulig- vel, det er i hvert fall hva tallene avslører.

Men faktum er at Googles Tensor-brikke, den første i sitt slag, er mange år bak Apples brikke-design.

Dette er kanskje ikke så farlig på mobiler, men om Google ønsker å utfordre MacBook Pro må de få til mer. Det er kanskje grunnen til at de ikke avslørte nye Pixelbooks.

Annonse


Google fokuserer først på AI, og deretter på økt ytelse.

Googles hemmelige våpen er maskinlæring, mener noen

Alle er bak Apples brikke-design på mobiler (Intel ser ut til å gjøre store fremskritt på laptoper), men det er jo litt kjipt å se at Google henger etter selv iPhone Xs Max fra 2018 med A12-brikke.

Yogesh Brar fra 91Mobiles sier at brikken i Pixel 6 Pro er en Whitechapel 5 nm-brikke som er mer å regne som en Snapdragon 870-brikke enn en 888.

Ifølge Brar er Googles fokus på maskinlæring, “slik at AI-ytelsen matcher andre ledende mobil-brikker. Det er ett pluss at GPU-en yter bra når den stresses”.