Corei912900HKm1max
Core i9-12900HK med åtte kraftige kjerner er kjappere enn Apple M1 Max i en lekket GeekBench-test. Spørsmålet nå er hvor energieffektiv den er.

Annonse


Intels nye banker alle, inkludert Apples M1 Max!

Intels kommende Core i9-12900HK har lekket, og Wccftech har tallene.

Dette blir hardere for Apple enn hva mange trodde

Nå viser det seg i testen de har kjørt av Intels kommende laptop-brikke at den er kjappere enn Apple sin med små marginer i både enkel- og flerkjerne GeekBench-tester. Intel slår til og med Core i9 11900K, en CPU for skrivebord-maskiner.

Spørsmålet alle nå lurer på hvor er hvor mye energi Intels brikke bruker, da dette vil være veldig viktig i forhold til batterilevetid og temperaturer som også kan bli en faktor om maskinen blir veldig varm.

Uansett er dette meget gledelig for forbrukerne som nå ser fantastisk konkurranse, og for ytterligere å påpeke hvor stor forbedringen er: dette er nesten 45 prosent mer rå kraft en Core i9 11980HK, og det med nesten den samme TDP-en.

Annonse


Testene er for øvrig utført i Windows 11 med “Thread Director”:

…forklarer at den sistnevnte teknologien sørger for å gjøre Windows 11 sin “tråd-organiserer” langt smartere når den dynamisk velger den optimale kjernen i CPU-en, for som vi nevnte oppnå best ytelse. Blant annet kommuniseres det mellom enhetene om ytelses-kjernene eller de effektive kjernene skal nyttes til hver og en oppgave. Det hele optimaliseres i sanntid i forhold til hvor mye hver enkelt kjerne jobber.

ITavisen

Det skal bli meget spennende å sammenligne Windows 11-laptoper med Intels 12. generasjon brikker mot MacBook Pro i løpet av vinteren.

Her er enkjerne-tallene:

Bilde: Wccftech

Her er flerkjerne-tallene:

Bilde: Wccftech