Elon Musk
Musk svarte på Twitter-angrep og sendte btc opp.

Annonse


Elon Musk gjorde det igjen

Tesla-sjefen og dogecoin-elskeren sa i en tweet igår at Tesla “vil fortsette å tillate Bitcoin-transaksjoner” hvis og når gravingen kan “bekreftes å bruke anslagsvis 50 prosent ren energi innenfor en positiv fremtidig trend”. Bitcoin poppet nesten én prosent til 37,650 etter tweeten.

Pump and dump

Tweeten var et svar på en CoinTelegraph-historie der Magda Wierzycka, administrerende direktør i fintech-selskapet Sygnia, beskyldte Musk for pump and dump av bitcoin etter at Tesla kjøpte BTC for 1,5 milliarder dollar for deretter ifølge Wierzycka, å “selge en stor del av eksponeringen på toppen”.

Musk avviste Wierzyckas kritikk som “unøyaktig” og la til at Tesla “bare solgte ti prosent av eierandelen” for å bekrefte at BTC kunne omsettes uten å bevege markedet.

Musk sa i april at Tesla “solgte ti prosent for i hovedsak å bekrefte likviditeten i bitcoin som alternativ til kontanter”.

Annonse


Les også: Hvordan kjøpe Ethereum

Elon-effekten

Det siste året har Musk gjentatte ganger flyttet kryptoprisene i begge retninger med sine tweets.

Teslas bitcoin-kjøp i februar ga et løft for både bitcoin og TSLA-aksjen, men en tweet overrasket markedet i mai da han meldte at Tesla av miljøhensyn ikke lenger vil akseptere bitcoin. Det medførte stort kursfall.

Senere har han promotert sin yndling Dogecoin i meme-tweets som flere ganger har sendt kursen opp.

Prisdiagrammene viser at Elon-effekten på kryptoprisene lever i beste velgående. Etter Musks tweet søndag brøt bitcoin gjennom nye motstandsnivåer for første gang siden begynnelsen av den nedadgående trenden ble innledet i april. Når dette skrives er bitcoin igjen over 40 000.

Les også: Hvordan kjøpe IOTA

“Fuck Elon”

konferansen Bitcoin 2021 i Miami forrige uke var sangen “Fuck Elon” og T-skjorter med samme budskap etterspurt.

Men hvis Tesla igjen omfavner bitcoin kan det kanskje enda en gang blåses liv i romansen mellom bitcoineree og Elon.

Annonse