Elon Musk twitrer igjen.
Elon Musks påvirkning på bitcoin er litt som raketter som flyr opp og ned.

Annonse


Elon Musk har igjen twitret om bitcoin. Potensielt livsfarlig

Prisen på bitcoin spratt opp fire prosent igår etter en tweet fra Teslas sjef Elon Musk.

Musk sier han har “snakket med nordamerikanske ‘gruvearbeidere’” om bitcoin. “Potensielt lovende” skal samtalene ha vært.

Potensielt livsfarlig for bitcoinerne

Elon Musks tweets og kommentarer om kryptovaluta har enorm innflydelse på markedet. Gutten er potensielt livsfarlig, tweetene hans har kraft i seg til å sende prisene opp og ned som måneraketter. Det hender at de som rammes når rakettene faller ned blir “potensielt” sur:

Plaster på såret

Igår fikk ovenstående bitcoiner og mange med ham et lite plaster på såret da Elon i sin ganske uformelle og ikke minst uforpliktende stil hevdet å ha snakket med nordamerikanske ‘gruvearbeidere’ om bærekraft. Det skal ha vært “potensielt lovende”. Tweeten beveget markedet fire prosent.

ITavisen har tidligere skrevet om Elons tweet: En tweet til 3056 milliarder kroner

Annonse


Bitcoin ble ifølge Coindesk handlet rundt $ 38 074 før twitringen. Det gikk få minutter og prisen var 39 500. Samlet beveget mynten seg rundt 17 prosent i løpet av døgnet. Den er når dette postes 25. mai klokken 12.17 er Musk-effekten spist opp, bitcoin på vei ned og notert på 37 395.

ITavisen: Elon Musk kritiserer bitcoin, men HODL

Bekreftet av Microstrategy

Microstrategys sjef Michael Saylor fulgte opp Musks tweet og sa at han hadde vært vert for et møte mellom Teslas sjef og ‘gruvearbeiderne’ bak Bitcoin Mining Council.

Les også: Hvordan kjøpe Ethereum

Les også: En tweet fra Elon Musk kan være verd milliarder

Annonse


Annonse


Annonse