Elon Musk
Bitcoin bruker for mye energi, men Musk har energi til å sende doge til månen.

Annonse


Elon Musk kritiserer bitcoin, men HODL

Elon Musk var ikke den mest populære personen blant bitcoinere i forrige uke. Han kritiserte bitcoins energiforbruk så sterkt at han gikk tilbake på Teslas tidligere beslutning om å godta bitcoin for bil, samtidig som han pumpet opp sin favoritt, dogecoin. Nå som bitcoin-markedet tar en dukkert, sier Elon at han ikke selger Teslas bitcoin-beholdning.

Les også: Hvordan kjøpe Bitcoin

Diamond hands Reddit-symbolikk

Det er typisk for Musk å bruke Reddit-symbolikk. Uttrykket “diamond hands” stammer fra (eller ble i det minste populært av) /r/wallstreetbets subreddit, og Elon bruker det som referanse til Teslas bitcoin-beholdning. Begrepet “hodl” stammer fra en skrivefeil gjort i 2013 som raskt utviklet seg til fast uttrykk for å holde, ikke selge krypto.

Elon sier selvfølgelig ikke noe eksplisitt, så vi må anta at den mest åpenbare tolkningen er hva han mener.

Annonse


Les også: Hvordan kjøpe Ethereum

Twitter-meldinger ikke juridisk bindende akkurat

Mye har endret seg i Elons hode de siste to månedene frem til han i forrige uke gikk tilbake på sin (Teslas) tidligere beslutning om å godta bitcoin for bil. Han uttalte bekymring for “økende bruk av fossil energi til bitcoin-bryting og transaksjoner, spesielt verstingen kull”. Men han står tilsynelatende fast ved beslutningen om ikke å selge sine bitcoin. Men en Twitter-melding er intet juridisk bindende dokument.

Andre viktige bitcoin-aktører som ARK Invest og Square, står også fast ved sin fortelling om hvordan bitcoin i et langsiktig perspektiv faktisk kan bidra til å akselerere verdens overgang til fornybar energi til tross for forbruket, en fortelling Elon sto offentlig frem og var enig i for bare en måned siden.

Les også: Hvordan kjøpe IOTA

Av en eller annen grunn kom denne meldingen for noen dager siden:

Og før det denne:

Det kan bli spennende å se om det blir noen månelanding for doge.

Annonse