Ny versjon Diablo II er på vei. (Ill: Blizzard)

Annonse


En av tidenes mest legendariske spill kan få remake

Vicarious Visions, selskapet som står bak den kritikerroste remaken av Tony Hawk 1+2, har fått i oppgave å lage nye Diablo 2.

Tidligere hadde Blizzards Team 1, som sto bak Warcraft III: Reforged, ansvaret for å lage den nye versjonen av Diablo 2. Men Reforged, remaken som kom i fjor og er Blizzards siste spill, ble ikke en suksess.

Dårligste Blizzard-spill noensinne

Det var rett og slett for mange feil og mangler, og spillet fikk kun 59 av 100 poeng på Metacritic, som er den laveste laveste poengscoren et Blizzard-spill har fått noen sinne.

Interne Blizzard-dokumenter forteller at spillet feilet på grunn av dårlig planlegging, dårlig kommunikasjon og forhastet utgivelse drevet av finansielt press. Historien kan muligens minne om et visst prosjekt av CD PORJECT RED?

Annonse


Warcraft III: Reforged ble produsert av Team 1. (Ill: Blizzard)

Ble sendt på dør

Derfor fikk de ansatte i Team 1 beskjed om at de kunne begynne å søke på andre stillinger i Blizzard i oktober. De som ikke fant jobb er nå ute av Blizzard. Fadesen med remaken av Warcraft III kostet med andre ord avdelingen Diablo-jobben.

Team 1 har tidligere jobbet med Heroes of the Storm og StarCraft II. I 2018 begynte Blizzard utfasingen av support for Heroes of the Storm, begynte å legge om avdelingene og annonserte at de avsluttet utvikling av StarCraft II.

Samtidig fikk teamet bak Diablo IV jobben om å lage Diablo II: Resurrected, men i sammarbeid med Vicarios Visions.

Mange store titler i porteføljen

Vicarious Vision som sitter i Albany og som har vært en underavdeling av Activision siden 2005, har bedre omdømme enn Team 1, med titler som Skylanders, Crash Badicoot og Tony Hawk.

Tony Hawk fikk 89 på Metacritic. (Ill: Activision)

Nå skal selskapet fokusere på Blizzards titler i stedet for å lage egne spill. Tidligere sjef for Vicarious Visions, Hennifer Oneal, tar plassen på Blizzards leder-team.

In-house

Tradisjonelt sett har Blizzard produsert prosjektene sine selv, men de siste årene har Activison hatt en lengre finger med i produksjonen, og valgt å gjøre mer eksternt.

Ikke navn-gitte kilder opplyser at Vicarious Visions har jobbet med Diablo-serien siden i fjor, selv om en talsmann fra Blizzard ikke vil si noe mer enn at de har jobbet med Vicarious Visions en stund.

Blizzard har lovet å fikse og oppdatere Warcraft III: Reforged, men det blir sannsynligvis med et annet eksternt team. Blizzard vil ikke bekrefte hvem som jobber med spillet.

Når Diablo 2: Resurrected blir å se i de digitale hyllene er dessverre alt for tidlig å si.

Kilde: Bloomberg