Her kjører han Windows på MacBook M1 slik vi håpet på

macbookm1windows
Dette er Windows på MacBook M1 med svært god ytelse, nesten like god som Rosetta 2, ifølge utvikleren som var først til å få det til på denne måten.

En utvikler har allerede funnet ut hvordan Windows kan kjøre på M1 takket være virtualisering (Hypervisor.framework) av Windows ARM.

Nærme Rosetta 2-ytelse, hevder utvikler

Utvikleren, Alexander Graf, omtaler ytelsen som “ganske snappy” og viser frem et skjermbilde oppgavebehandleren som som avslører en 1GHz CPU (som definert av virtualiseringsprogrammet) med 33 prosent utnyttelse av CPU-en-

Det morsomme her er at x86-apper visstnok er nærme ytelsen Rosetta 2 tilbyr Mac-apper. Imponerende.

Apple har allerede uttalt at det er opp til Microsoft å støtte Windows ARM og at M1 ikke har noen problemer med å kjøre Windows, og jaggu kom ikke en utvikler dem alle i forkjøpet.

Annonse

Utvikleren avslører sitt triks:

Dette hadde ikke vært mulig uten en spesialdesignet patch til QEMU-virtualiseren”, forklarer Graf. QEMU er en åpen kildekode emulatorer og virtualiserer som ifølge utvikleren er kjent for nesten 1:1 ytelse. Dette fordi “gjestekoden” kjøres direkte på maskinens CPU, i dette tilfelle en MacBook Air, Pro eller en Mac mini.

Har du lyst å prøve, følge instruksjonene.

Annonse
Annonse