appleairpadpro4
iPad Pro 4 har kjappere GPU og LiDAR som de to eneste oppgraderingene sammenlignet med iPad Pro 3., det er de to eneste forbedringene.

Annonse


Nå er det vi trodde om iPad Pro 4 bekreftet

Det er en oppgradert A12X-brikke å finne i nye iPad Pro 4 med LiDAR-kamera, og ikke en helt ny brikke.

Kun kjappere GPU

Det kom rapporter kort tid etter lanseringen, grunnet den knøttlille CPU-ytelses mellom tredje og fjerde generasjon iPad Pro, at det var snakk om en A12X-brikke med en ekstra GPU-kjerne – opp fra 7 i iPad Pro 3.

Og nå bekreftes dette endelig av TechInsights som har sammenlignet de to brikkene på mikroskopnivå etter at de først meldte at det nok var snakk om en mindre oppgradering av den gamle brikken, men med det nye navnet A12Z.

Mangler U1-brikke

Det er smart av Apple å gjøre dette da det holder produksjonskostnadene nede, men hva om iPhone 12 Pro lanseres og den er mye kjappere enn de langt større iPad-enhetene?

Annonse
Dette er langt fra sikkert, men det rapporteres at det skal lanseres nok en ny iPad Pro i år med 5G – kanskje er det denne som får A14X?

En annen avsløring er at iPad Pro 4 faktisk ikke har sporingsbrikken U1 Ultra Wideband som iPhone 11-serien har, noe som vil gjøre at den ikke vil kunne dra full nytte av. Dette er også et noe merkelig valg, noe som styrker ryktene om at det kommer nok en nyere iPad Pro-modell.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse