Annonse


Nye Model Y-bilder avslører «hemmelig» rom

Flere bilder som viser både utsiden og innsiden av Tesla Model Y, har nå blitt lastet opp til internett.

Les også: Se så langt Model Y har kommet fra prototyp til dagens modell

Det er Imgur-brukeren «eweaver19832718» som har delt bildene, etter at han fikk sjansen til å sitte i en blå utgave av SUV-en.

«Alle sa at den ligner på en Model X. Jeg er ikke enig i det hele tatt. Model X føles mye større ut på innsiden. Når det er sagt føltes denne (Model Y) veldig romslig ut i fronten, og noe ala Model 3 bak i bilen. Den har både bedre beinplass og setehøyde, og et fantastisk baggasjerom. Den er perfekt, jeg ønsker å få min med en gang», skriver den samme brukeren i et innlegg på Reddit.

Annonse


Bildene avslører blant annet størrelsen på baggasjerommet:

Også når setene er lagt ned:

Dette er hva du kan forvente deg av beinplass:

I baggasjerommet finner du et «hemmelig rom»:

Også et annet hemmelig rom, like bak setene:

Det er også plass til baggasje foran:

Bildene viser også mer av utsiden på Model Y:

Leveransene i gang i USA – nordmenn må vente

De første Model Y-leveransene skjer til amerikanske kunder i mars, mange måneder før den planlagte lanseringen. Nordmenn må imidlertid smøre seg med tålmodighet.

Kommunikasjonssjef i Tesla Norge, Even Sandvold Roland, uttalte tidligere i vinter at den opprinnelige lanseringsplanen fortsatt gjelder. 

– Vi har ikke meddelt noen endringer i tidslinjen for Model Y i Europa siden lanseringen: Produksjon av Model Y forventes å starte i begynnelsen av 2020 for Nord-Amerika, og tidlig i 2021 for Europa og Kina. Model Y Standard Range-produksjonen til Europa forventes å begynne i starten av 2022. Mer informasjon vil bli gitt på et senere tidspunkt, sier Roland.

Tesla vil ha en samlet produksjonskapasitet for Model Y og Model 3 på 500 000 biler i året fra midten av 2020. 

Produksjonen vil i første omgang foregå ved Fremont-fabrikken i California, men planen er at Model Y også skal produseres ved den nye Shanghai-fabrikken fra 2021. Bilen vil også produseres ved den kommende gigafabrikken i Tyskland, når fabrikken er ferdig konstruert.

Kilde:
Electrek

Annonse