Tesla Model Y
Model Y-leveringene fremskyndes.

Annonse


Model Y kommer flere måneder tidligere enn planlagt – rekkevidden økes

Tesla skulle etter planen levere Model Y fra og med høsten 2020.

Amerikanerne får den mye tidligere

Nå har selskapet forandret tidslinjen og det er gode nyheter for kunder av den kommende SUV-en. Ifølge Tesla kommer Model Y til å bli levert til kunder i slutten av første kvartal. Det betyr altså at de første kundene får bilen iløpet av våren. De heldigste kan få den mye tidligere, potensielt så tidlig som mars.

I tillegg har Tesla annonsert at Model Y AWD får økt rekkevidden sin fra 280 miles til 315 miles (480 km til 505 km).

Det er long range og performance-utgavene av bilen som kommer først. Kunder av Standard range-modellen, den billigste modellen, må trolig vente litt lenger.

Annonse


Model Y koster fra 507 000 kroner.

– Ingen endringer i planen for europeisk Europa-lansering

For oss nordmenn er det uansett usannsynlig at bilen kommer i vår. Kommunikasjonssjef i Tesla Norge, Even Sandvold Roland, sier i en uttalelse at den opprinnelige lanseringsplanen fortsatt gjelder.

– Vi har ikke meddelt noen endringer i tidslinjen for Model Y i Europa siden lanseringen: Produksjon av Model Y forventes å starte i begynnelsen av 2020 for Nord-Amerika, og tidlig i 2021 for Europa og Kina. Model Y Standard Range-produksjonen til Europa forventes å begynne i starten av 2022. Mer informasjon vil bli gitt på et senere tidspunkt, sier Roland.

Tesla vil ha en samlet produksjonskapasitet for Model Y og Model 3 på 500 000 biler i året fra midten av 2020.

Produksjonen vil i første omgang foregå ved Fremont-fabrikken i California, men planen er at Model Y også skal produseres ved den nye Shanghai-fabrikken fra 2021. Bilen vil også produseres ved den kommende gigafabrikken i Tyskland, når fabrikken er ferdig konstruert.

Kilde:
Business Insider

Annonse