Model Y
Tesla er nå klare til å levere Model Y til de første kundene.

Annonse


Mange Model Y-kunder har mottatt en hyggelig e-post

Tesla har nå begynt å sende ut e-poster til kunder som har bestilt Model Y. I e-postene bekrefter Tesla at bilen vil leveres i mars, to måneder etter at produksjonen startet.

Fremskyndet med flere måneder

Opprinnelig skulle Model Y leveres i høst, men tidligere i år ble det kjent at lanseringen fremskyndes til våren 2020. Det gjelder riktignok ikke for norske kunder, som fortsatt må smøre seg med tålmodighet.

Kommunikasjonssjef i Tesla Norge, Even Sandvold Roland, uttalte i februar at den opprinnelige lanseringsplanen fortsatt gjelder. 

– Vi har ikke meddelt noen endringer i tidslinjen for Model Y i Europa siden lanseringen: Produksjon av Model Y forventes å starte i begynnelsen av 2020 for Nord-Amerika, og tidlig i 2021 for Europa og Kina. Model Y Standard Range-produksjonen til Europa forventes å begynne i starten av 2022. Mer informasjon vil bli gitt på et senere tidspunkt, sier Roland.

Annonse


Men for heldige kunder i USA har det tikket inn følgende e-post:

«Gratulerer! Din Model Y er klar for leveranse i mars 2020.

Det neste steget for deg er å bekrefte når du kan ta i mot leveransen, slik at vi kan sikre en best mulig opplevelse.

Når du har bekreftet tilgjengeligheten din, vil vi sende deg en oppdatering i løpet av de kommende dagene for å gi deg beskjed om når du kan logge inn på Tesla-kontoen din og fullføre de gjenværende stegene, slik som finansiering eller innbytte. Din Tesla-rådgiver vil være tilgjengelig for å svare på eventuelle tilleggsspørsmål som du har».

Raskeste lansering noensinne

Kunden får mulighet til å velge mellom en rekke ulike datoer for leveransen. Det ser ut til at 15. mars er den tidligste muligheten.

Det har altså tatt bare ett år fra Tesla avduket Model Y, til de første leveransene finner sted. Det er dermed den raskeste lanseringen Tesla har hatt noensinne.

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse