Annonse


Denne ingeniøren må betale Google 1,6 milliarder kroner i erstatning

Anthony Levandowski er en tidligere Google-ingeniør som blir sett på som en av de viktigste pionerene innenfor selvkjørende bil-teknologi.

Men ingeniøren, som senere endte opp i Uber, er nå dømt til å betale Google 179 millioner dollar, ca 1,6 milliarder kroner, som følge av kontraktsbrudd.

Startet eget selskap – tok med seg Google-ansatte

Levandowski jobbet i mange år med selvkjørende biler for Google, via Waymo. I 2016 forlot han Google til fordel for sitt eget oppstartsselskap Otto, som også fokuserte på selvkjørende bil-teknologi. Senere gikk han over til Uber, som også jobber med slik teknologi.

Under en megling i desember ble det slått fast at Levandowski og en annen kollega, Lior Ron, hadde utført en urettferdig og ødeleggende praksis ved å i all hemmelighet «stjele» med seg Google-ansatte over til sitt eget oppstartsselskap.

Annonse


Fikk sparken

Uber sparket Levandowski i 2017. Vi har tidligere omtalt problemene rundt Levandowski en rekke ganger, blant annet i august 2017 samt januar i 2018.

Hva angår de to selskapene, altså Waymo og Uber, så husker du kanskje at de to ble enige i februar 2018: Uber måtte betale Waymo 244 millioner dollar.

Ikke i stand til å betale kravet

Nå har en jury i San Francisco tatt meglerpanelets innstilling til følge og dømt Levandowski til å betale gigantsummen på 1,6 milliarder kroner til Google. Det er ifølge Levandowski en sum han ikke er i stand til å betale.

Ingeniøren hevder at han har mellom 50 – 100 millioner i personlige verdier, noe som ikke er nok til å dekke kravet. Han har derfor nå søkt om konkursbeskyttelse.

Uber, Levandowskis tidligere arbeidsgiver, ønsker ikke å kommentere saken, ifølge New York Times.

Men Google-eide Waymo, som Levandowski jobbet for, sier følgende i en kommentar:

– Vi vil fortsette å ta de nødvendige grepene for å forsikre at vår konfidensielle informasjon er beskyttet når vi nå går videre med å bygge verdens mest erfarne sjåfør.

Levandowski er også formelt siktet av påtalemyndighetene i USA og risikerer opptil ti år i fengsel for sine handlinger.

Kilde:
New York Times

Annonse