Waymo har kommet lenger enn konkurrentene, blant annet Uber. Det er nok årsaken til at Uber ikke klarte å dy seg og hanket inn en person som jobbet i Waymo-prosjektet.
Waymo har kommet lenger enn konkurrentene, blant annet Uber. Det er nok årsaken til at Uber ikke klarte å dy seg og hanket inn en person som jobbet i Waymo-prosjektet.

Annonse


Uber er enige med Alphabet/Waymo

Uber har blitt enige med Alphabet-eide Waymo.

Oppdatert, 17:53:

Mer informasjon har kommet frem: Uber skal betale Waymo 245 millioner dollar som et ledd i avtalen. På den måten unngikk Uber en jurydom som kanskje hadde vært strengere.

Ble kjapt enige

Selskapene ble svært kjapt enige om å begrave stridsøksen, men Uber kan altså ikke bruke teknologien de hentet fra Waymo når de hyret inn en tidligere Google-ingeniør som hentet ut masse informasjon (9GB) om Waymos og Alphabets planer for selvkjørende biler.

Annonse


De to partene kom til enighet etter fire dager i rettsalen. Rettsaken var satt opp til opprinnelig å vare i et par uker mer.

Dette sier de to partene

Waymo sier at de “har blitt enige med Uber på en måte som beskytter Waymos åndsverk nå og i fremtiden. Vi forplikter oss til å samarbeide med Uber for å sikre at begge selskap utvikler sin egen teknologi. Dette inkluderer en avtale for å sikre at eventuelle Waymo-konfidensielle opplysninger ikke blir innlemmet i maskin- og programvare fra Uber Advanced Technologies Group.”

“Vi har alltid ment at konkurranse skal drives av innovasjon i lab-en og på veiene, og vi gleder oss til å få fullt kjørende biler til verden.”

Uber-sjef Dara Khosrowshahi er lei seg hvor hva Uber tidligere har gjort, og at saken har vært distraherende:

“Ovenfor våre ansatte, spesielt de talentfulle i Uber Advanced Technologies Group: Jeg er inspirert av deres lidenskap og forpliktelse til å bringe selvkjørende kjøretøy til verden. I løpet av det siste året har dere blitt distrahert fra oppdaget. Det er jeg lei meg for”.

 

Kilder:
WSJ
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse