To Uber-topper mener at Elon Musk tar feil når det gjelder autonom kjøring.
To Uber-topper mener at Elon Musk tar feil når det gjelder autonom kjøring.

Annonse


Uber-topp ville gå etter Tesla med «faketesla»-kampanje

I forbindelse med den pågående tvisten mellom Uber og Waymo har det dukket opp noen interessante utvekslinger mellom tidligere Uber-sjef Travis Kalanick og selskapets tidligere sjefsingeniør for førerløs teknologi, Anthony Levandowski.

Uenig i autonom teknologi
I utvekslingene kommer det frem at ingen av dem er spesielt begeistret for Tesla-topp Elon Musk og hans uttalelser rundt førerløs teknologi. Musk mener at autonome biler ikke er avhengige av lidar-sensorer (Laser Imaging, Detection and Ranging), og at bilprodusenten ikke har planer om å integrere slike sensorer i selskapets bilpark.

Tesla-toppen foretrekker en kombinasjon med kameraer og radarer, noe den tidligere Uber-duoen er sterkt uenige i.

Ville «ta» Tesla
Levandowski er kjent som en lidar-ekspert og har stått bak utviklingen av deler av Googles lidar-teknologi. I samtaler med Kalanick omtaler han Musks uttalelser som «sprøyt» og foreslår at de skal starte en «faketesla»-kampanje i sosiale medier.

Annonse


«Vi er nødt til å henge ut Elon på grunn av den dritten. Jeg er ikke i sosiale medier, men la oss starte en «faketesla»-kampanje og gi fysikktimer om det tullballet Elon sier», står det i en av meldingene.

Electrek skriver at ingeniøren også hevder at Musk løy om sikkerhetsrapportene til Autopilot. De to skal også ha delt artikler om ulykker der Autopilot angivelig hadde skylden.

 

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse