Travis Kalanick tar sin hatt og forlater Uber.
Travis Kalanick tar sin hatt og forlater Uber.

Annonse


Den skandalepregede Uber-sjefen trekker seg

Det er ikke mer enn en uke siden Uber-sjef Travis Kalanick tok en pause fra selskapet. Nå melder The New York Times at Kalanick har gitt seg som toppsjef i Uber.

Ble presset ut
«Herr Kalanicks sorti ble presset frem etter timevis med dramatikk som også involverte Ubers investorer», uttaler to personer The New York Times har vært i kontakt med.

Avisen skriver at fem store Uber-investorer gjorde det klart at de forlangte at Kalanick gav seg som toppsjef i selskapet han var med på å grunnlegge i 2009.

Forlangte at han gav seg
I et brev med tittelen «Moving Uber Forward», som nettstedet har fått tilgang til, skriver investorene til Uber-grunnleggeren at han må forlate selskapet umiddelbart og at de trenger en ny leder. Kalanick skal ha snakket med minst ett styremedlem i Uber og vært i lange samtaler med Uber-investorene før han gav seg.

Annonse
«Jeg elsker Uber mer enn noe annet i verden, og i dette vanskelige øyeblikket i livet mitt har jeg akseptert investorenes forespørsel om å tre til side slik at Uber kan fortsette å bygge i stedet for å være distrahert av enda en kamp», heter det i en uttalelse fra Kalanick.

Dette skjer i kjølvannet av beskyldninger om dårlig arbeidskultur hos Uber, og at de ble avslørt med spionprogramvare for å unngå lovens lange arm. Ubers interne undersøkelse av forskjellig trakassering i selskapet har allerede ledet til tyve oppsigelser, og 31 ansatte har blitt satt i sensitivitetstrening.

Ansatte som har snakket med den interne etterforskningen skal ha klaget over «seksuell og rasistisk diskriminering og mobbing».

Først bestemte Uber-medgrunnleggeren seg for å ta seg en pause fra selskapet, men har nå altså gitt seg.

 

Kilde:
The New York Times

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse