Uber knaller til støtt og stadig. Selskapets selvkjørende biler ble kastet ut av San Francisco
Uber knaller til støtt og stadig. Selskapets selvkjørende biler ble kastet ut av San Francisco

Annonse


– Slik lurte Uber politiet i land de ikke er lovlige

Uber har til tider brukt aggressive metoder for å komme seg inn i marked som mangler lovverk, eller har lovverk, som i stor grad beskytter den etablerte taxi-næringen.

Oppdatert, 5. mars,  03:54:

Ubers PR-mann Harry Porter har ikke annet å melde til ITavisen enn forklaringen selskapet allerede har gitt pressen under.

Oppdatert, 23:40:

Annonse
Vi har kontaktet Ubers PR-ansvarlige Harry Porter for en kommentar i saken i forhold til situasjonen i Norge. Politiet i Norge har som kjent arrestert Uber-sjåfører.

Hevder hemmelig program lurte politiet med vilje
Nå viser det seg at Uber også har vært defensive ved å bruk et verktøy kalt Greyball som gjør det mulig for selskapet å lure seg unna politiet. Det hevder The New York Times.

Programvaren som til nå har vært hemmelig, henter data fra Uber-appen, i kombinasjon med andre måter å snappe opp informasjon på, for å lure lovens lange arm.

Serverte inspektører og politi falske biler
Greyball fant politiet og serverte falsk informasjon i appen, blant annet ikke-tilstedeværende Uber-biler ble presentert på det velkjente kartet. Det forteller en kilde til NYT.

Programvaren har vært i bruk siden 2014, og brukes mest i utlandet der det er mindre fleksible transportlover enn i USA.

Uber bruker tjenestevilkårene sine til å forsvare bruken, og innrømmer langt på vei påstandene. Det skal også ha kommet frem at de blokkerte engangsmobiler som ofte ble brukt av myndighetene.

Til NYT forklarer Uber følgende:

«Violation of Service-program nekter forespørsler fra brukere som misbruker våre regler, uansett om det er folk som prøver å fysisk angripe våre sjåfører, konkurrenter som prøver å stoppe driften vår, eller utfordrere som samarbeider med myndighetene i hemmelige operasjoner som har til formål å lure sjåførene våre.»

Kilde:
NYT

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse