Hopp til navigasjon Hopp til innhold
(Ill.: TechCrunch/CC)

Uber-sjefen tar pause

Det har virkelig herjet rundt Travis Kalanick.

I kjølevannet av beskyldninger om dårlig arbeidskultur hos Uber, og at de ble avslørt med spionprogramvare for å unngå lovens lange arm, tar Uber-grunder Travis Kalanick en pause i bakken.

Ryktet vi meldte om i går, viste seg derfor å stemme.

Satte advokater til å granske seg selv
Uber satte i gang granskning av arbeidsmiljøet internt, og lanserte i dag rapporten samtidig som sjefen selv sendte en epost til sine medarbeidere.

Over 200 intervjuer og 3 millioner dokumenter er tallet nå som undersøkelsene er ferdig. Etter noen dager med tenketid, valgte Ubers styre, enstemmig, å følge anbefalingene i rapporten utarbeidet av advokatbyrået Covington & Burling.

Hos de fleste arbeidsplasser er det lover og regler hva angår inntak av substanser i arbeidstiden, men dette er noe Uber tydeligvis ikke har brydd seg så mye om, for en av anbefalingene Covington & Burling er å stoppe inntak av narkotika i jobbsammenheng.

Det er bare en av anbefalingene selskapet har fått, et selskap det kan se ut som har hatt en .com-kultur slik vi kjente mange Silicon Valley-selskap tidlig på 2000-tallet.

Dette melder Kalanick i eposten til medarbeiderne
«I løpet av de siste åtte årene har livet mitt alltid handlet om Uber, men nylige hendelser har fått meg til å skjønne at mennesker er viktigere enn arbeid, og at jeg må ta litt tid fra det daglige for å ha tid til å sørge over moren min som jeg begravde fredag.

Dette for å reflektere, jobbe med meg selv, og for å fokusere på å bygge opp et førsteklasses ledelsesteam i verdensklasse.

Ansvaret for hvordan vi har kommet hit er mitt ansvar ene og alene. Det er selvfølgelig mye å være stolt av, men det er mye å forbedre også. For at Uber 2.0 skal lykkes er det ingenting som er viktigere enn å dedikere min tid til å bygge opp sjefsteamet, men om vi skal jobbe på Uber 2.0, må jeg også jobbe med Travis 2.0 for å bli lederen selskapet trenger og du fortjener.

I løpet av denne perioden vil ledelsen styre selskapet. Jeg vil være tilgjengelig etter behov for de viktigste strategiske avgjørelsene, men jeg vil gi dem mulighet til å være dristige og beslutte viktige ting for å kunne dytte selskapet kjapt frem.

Det er vanskelig å sette en tidslinje på ting som dette – det kan ta kortere tid, og det kan ta lenger tid.

Å tragisk miste en elsket har vært vanskelig for meg, og jeg må si farvel på en ordentlig måte», forklarer han og takker for støtten han får.

«Jeg ser dere snart igjen», avsluttet han.

 

Kilde:
CNBC

Stikkord: uber