Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Tesla Semi ble avduket i fjor høst. (Ill.: Tesla)

– Uber betalte Tesla-ingeniør for oppdateringer om lastebilprosjektet

– Sørg for at han får betalt.

Tidligere sjef for selvkjøring i Uber, Anthony Levandowski , er for tiden opptatt med et søksmål etter beskyldninger om å ha stjålet bedriftshemmeligheter fra Waymo. Nå rammes han mulig av en ny skandale.

Les også: Uber-topp ville gå etter Tesla med «faketesla»-kampanje.

Nye avsløringer

I et nytt søksmål beskyldes Levandowski for å ha betalt en Tesla-ingeniør for informasjon om bilprodusentens arbeid med den elektriske lastebilen, Semi. Bak påstandene er Erika Wong, tidligere barnepasser for Levandowskis barn.

Søksmålet omfatter ting som mangel på utbetaling av lønn og brudd på arbeids- og helsereglement, men det inneholder også påstander om at den tidligere Uber-lederen betalte for bedriftshemmeligheter.

Det skriver Mark Harris i en sak på Wired.

Flere Uber-avsløringer.

Hevder Tesla-ingeniør ble betalt for å lekke informasjon

Barnepasseren hevder hun overhørte flere inkriminerende samtaler da hun jobbet i Lewandowskis bolig ettersom hun var ansatt rundt tiden da Waymo-skandalen fant sted. I søksmålet hevder hun blant annet å ha overhørt sjefen si:

– Sørg for at Pat Green får betalt.

Green hevdes å være en ingeniør i Tesla og er et navn Wong sier hun hørte i samtaler mellom Levandowski og vennen og samarbeidspartneren, Randy Miller.

I tillegg skal hun ha overhørt en samtale mellom den tidligere Uber-ansatte og broren hans der Levandowski foreslo å reise til Alberta i Canada for å slippe fengsel.

– Bare planlegg med Suzanna, far og Hazlett for å fortsette samarbeidet med Pat Green. Jeg trenger oppdateringer på Teslas lastebilprosjekt, ikke-lidar-teknologien er viktig og Nvidia-brikker. Vi kan tjene penger på begge.

Harris sporet opp en Pat Green i Tesla, men har ikke kunnet verifisere om det er samme person som nevnes i Wongs søksmål.

 

Kilde:
Wired

Stikkord: Bil, søksmål, tesla, uber