PS5 Xbox Series X
Xbox Series X og PlayStation 5 lanseres før jul i år.

Annonse


PS5 har bedre ytelse enn Xbox Series X, men snart er det kanskje omvendt

Både Sony og Microsoft skal lansere nye konsoller i god tid før julegavehandelen starter i år. De nøyaktige datoene er foreløpig ikke kjent, men som vi skrev tidligere denne uken kan det hende at vi får en PS5-avduking allerede i februar.

Les også: Du må vente lenge på eksklusive Xbox Series X-spill

PS5 fortsatt sterkest

Rent spesifikasjonsmessig er både PS5 og Xbox Series X ganske like. Foreløpige rapporter fra utviklere som har tilgang til utviklerversjonene av konsollene, peker mot at Sonys konsoll er sterkere enn nye Xbox når det kommer til ytelse.

Ifølge en verifisert bruker på NeoGAF-forumet, som visstnok er på innsiden av industrien, yter PS5 bedre per januar 2020.

Annonse


Kan endre seg

Han påpeker at dette kan ha endret seg i de nyeste utviklersettene, men det får vi ikke svaret på før senere, trolig i sommer, når utviklere får tilgang til nyere utgaver.

«I begynnelsen av året var PlayStation 5 den konsollen som tilbød best ytelse. Jeg vet ikke om dette har endret seg med nye utviklersett, for jeg har ikke tilgang til den informasjonen på nåværende tidspunkt. Jeg tror ikke jeg har fysisk tilgang før tidlig i sommer, for min del», skriver brukeren BGs på forumet.

Men når konsollene lanseres før jul i år, kommer ytelsen til å være på høyde med hverandre, hevder BGs.

– Det visuelle kommer ikke til å avgjøre hvilken konsoll du kjøper

Han hevder videre at spillere ikke vil merke forskjell på ytelsen. «Spillene vil utgjøre forskjellen», skriver BGs.

«Denne generasjonen blir IKKE generasjonen der visuell forskjell avgjør hva du bestemmer deg for å kjøpe. Dette blir generasjonen for spill. Ja, en av dem blir raskere enn den andre, men du vil ikke merke det i praksis. Det som virkelig betyr noe er kvaliteten utviklerstudioene kan oppnå med tiden og budsjettet deres», fortsetter BGs.

BGs antyder også at vi bør holde øynene oppe for PSVR2, uten at dette begrunnes ytterligere.

PlayStation VR-hodesettet ble lansert i oktober 2016 og det er naturlig for Sony å lansere en oppgradert versjon med ferskere og bedre teknologi.

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse