PS5
Sony har gitt oss et lite drypp av PS5-nyheter i dag.

Annonse


Playstation 5 lanseres julen 2020 med ray tracing

Sony har akkurat bekreftet at konsollen heter PlayStation 5. Det er for så vidt ingen overraskelse, men Sony har også, én gang for alle, bekreftet at konsollen lanseres før jul i 2020.

Dermed ligger det an til at PlayStation 5 kommer til å ligge under mange norske juletrær neste år.

«Disse oppdateringene er kanskje ingen stor overraskelse, men vi vil bekrefte dem for våre PlayStation-fans når vi nå skal begynne å avsløre flere detaljer om vår visjon for den neste generasjonen», skriver Sony i et innlegg på PlayStation-bloggen.

Oppdatert,

Annonse


Maskinen kjører trolig en AMD Ryzen muligens 3. generasjon med åtte kjerner 7 nm produksjonsteknikk basert på Zen 2-arkitekturen.

GPU-en er en modifisert AMD Navi med ray-tracing-støtte på makinvarenivå. Det siste ble bekreftet i dag.

Sist, men ikke minst: en veldig kjapp SSD-lagringsenhet og støtte for PS4-spill.

Går for Haptiske tilbakemeldinger

Sony har også kunngjort flere endringer for PS5-kontrolleren. «Rumble»-teknologien som har blitt brukt i DualShock 4 skal nå erstattes med haptiske tilbakemeldinger.

«Med haptiske tilbakemeldinger føler du flere typer tilbakemeldinger, så når du krasjer inn i veggen med en racerbil føles det annerledes ut enn å gjøre en takling på fotballbanen», skriver selskapet.

«Du kan til og med få en følelse av variasjonen på teksturer når løper gjennom gress eller gjennom gjørme», hever Sony.

Ny L2/R2-funksjonalitet

PS5-kontrollerne introduserer også noe Sony kaller «adaptive triggers». Dette er funksjonalitet som bygges inn og implementeres i L2/R2-knappene.

«Utviklere kan programmere motstanden på knappene så du kan føle den taktile følelsen av å trekke en bue og pil, eller aksellerere en offroad-bil gjennom steinete terreng. I kombinasjon med haptikken kan dette produsere en kraftigere opplevelse som på en bedre måte simulerer ulik action».

Spillutviklere skal allerede ha fått tilgang til tidlige utgaver av denne kontrolleren slik at de kan utnytte funksjonaliteten i sine kommende spill.

Avslører mer

WIRED har imidlertid fått vite enda flere detaljer av Sony. Det bekreftes at konsollen får en SSD-disk, i motsetning til PS4 som har en tradisjonell harddisk som snurrer. Spill vil lanseres på optiske disc-er med kapasitet på 100 GB.

Fortsatt må spill installeres fra disc-en, men Sony skal gi deg flere valg under installeringen og avinstalleringen. Du skal for eksempel kunne velge å bare installere historiedelen, bare flerspillerdelen og så videre.

USB-C

Ifølge WIRED, som fikk holde en prototyp av PS5-kontrolleren, ligner den veldig mye på PS4-kontrolleren. Men; de lades ikke med micro-USB. Endelig er det USB-C som gjelder!

Den nye kontroller-teknologien og det større batteriet skal visstnok føre til at PS5-kontrolleren veier mer enn DualShock 4.

Og for dere som lurte, Sony kan bekrefte at PS5 får ray tracing på GPU-nivå.

«Det er ray tracing-akselerasjon i GPU-maskinvaren», sier Sonys Mark Cerny, og avkrefter dermed ryktene om at ray tracing skal oppnås på programvare-nivå.

Kilde:
PlayStation Blog
WIRED

Annonse