Sony PlayStation
Utviklere skal være imponerte over maskinvaren i PS5.

Annonse


Utviklernes foreløpige dom: PS5 er kraftigere enn nye Xbox

Informasjon om både PlayStation 5 og Xbox Scarlett har blitt offentliggjort den siste tiden.

Utvikleresett avslører hvem som er kraftigst – foreløpig

Men selv om konsollene ser ut til å få noen lunde lik maskinvare, kan PS5 være hakke hvassere, skal vi tro utviklere som har mottatt utviklersett for begge de nye konsollene.

Det hevdes i den nyeste episoden av podcasten Sacred Symbol, som produseres av den tidligere IGN-redaktøren Colin Moriarty.

Nå skal det sies at den endelige maskinvaren kan endre seg fra utviklersettet og til de lanseringklare konsollene. Dermed er det for tidlig å fastslå hvilken konsoll som er sterkest.

Annonse


Flere rapporterer det samme

Men informasjonen er interessant fordi vi har hørt det samme gjennom rykter tidligere.

Redaktør i Game Informer uttalte forrige uke at PS5 vil være overlegen når det gjelder ytelse, sammenlignet med Xbox Scarlett.

Sjefen for spillet Yakuza, Toshihiro Nagoshi, skrøt også PS5 opp i skyene.

– Prosesseringskraften i PS5 er utrolig, så når vi prøver å tenke på nytt gameplay som vil utnytte hele potensialet, er jeg ikke så sikker på hvilke aspekter ved eksisterende mekanikker vi kan oversette.

Det sa han under Sega-Nama, et offisielt SEGA-program i Japan.

– Hvis man bruker denne kraften på grafikk vil det bli det beste man har sett så langt. Jeg tror alle nå tenker på hvordan man kan bruke denne kraften.

Det er langt i fra utenkelig at vi får både ray tracing og 8K i PS5. Sistnevnte er allerede bekreftet for nye Xbox:

Hjelper ikke at bare maskinvaren er god

Selv om det er for tidlig å konkludere kan det altså ligge an til at Sony kan stikke av med seieren når det gjelder ren konsollkraft.

Man må huske på at det er stor forskjell på maskinvare og optimalisert programvare, så det skal bli meget interessant å se hvordan dette blir i praksis. Det er tross alt ingen automatikk i at PS5 blir en bedre konsoll bare fordi den er kraftigere.

PS5 eller Xbox Scarlett – hvilken har du mest tro på?

Kilde:
Wccftech

Annonse