Dette konseptbildet av PS5 er basert på utviklerversjonen av konsollen.

Annonse


En PlayStation 5-kontroller kan være alt du trenger

Sony kunne forrige uke avsløre både navn og lanseringstidspunkt for neste generasjons PlayStation.

Konsollen heter PlayStation 5 og kommer i butikkhyllene før jul neste år.

Kobles direkte til internett

I blogginnlegget der selskapet avslørte informasjonen, var hovedfokuset på de nye kontrollerne. DualShock 4-arvtakeren får blant annet haptiske tilbakemeldinger og såkalte «adaptive triggers». Les alt om dette i denne artikkelen.

Men det nederlandske nettstedet TechTastic har nå oppdaget et patent som hinter til at kontrollerne kan få ny funksjonalitet ut over det vi allerede vet. Patentet beskriver noe Sony kaller Network Connected Controller for Direct to Cloud Gaming.

Annonse


Saken fortsetter under bildet.

Patentet som ble publisert for bare noen uker siden, dreier seg om en PlayStation-kontroller som kan koble seg til internett direkte uten å måtte gå via konsollen.

Strømme PS Now-spill uten konsollen?

Det kan altså tenkes at du kan strømme PlayStation Now-spill fra skyen, uten å måtte gå via konsollen.

I tillegg er det en mulighet at den digitale spillassistenten, som vi skrev om for noen uker siden, blir tilgjengelig via kontrolleren takket være internettilgang. Det ryktes også at PS5-kontrolleren kommer med en innebygget mikrofon.

Dette er kun et patent og det kan derfor ikke garanteres at funksjonen kommer, men i en tid der markedet for spillstrømming er i rivende utvikling kan vi ikke se bort i fra at Sony realiserer dette.

Kilde:
BGR

Annonse