Apple event 10. september
Apple skal avduke nye produkter i kveld.

Annonse


Apple skal avsløre alt i kveld – dette kan du forvente deg

Som vanlig i september er Apple klare til å lansere nye iPhone-modeller, og forhåpentligvis presenteres flere spennende nyheter.

I motsetning til tidlig på 2000-tallet, da Apple klarte å holde kortene tett til brystet i forkant av lanseringene sine, har det i de senere årene vært mange lekkasjer i forkant, så de store overraskelsene har uteblitt.

Om det blir slik også i kveld, gjenstår å se.

Her er uansett det du kan forvente deg av Apple i kveld.

Annonse


1: Tre nye iPhone-modeller (garantert)

Apple lanserer tre nye iPhone-modeller i år. Hvis ryktene stemmer går Apple for enklere navn på disse modellene, sammenlignet med fjorårets modeller.

Årets modeller bærer trolig navnene «iPhone 11», «iPhone 11 Pro» og «iPhone 11 Max». Man kan mene hva man vil om dette, men vi tipper at for de fleste er dette enklere å forholde seg til enn «XR», «XS» og «XS Max». Er du enig/uenig? Si din mening i kommentarfeltet!

I år har Apple fokusert mest på ytelse og kameraforbedringer. I år får iPhone et kvadratisk kameraoppsett på baksiden med tre sensorer. XR-etterfølgeren ventes blant annet å få en telefoto-linse, og iPhone Pro-modellene får i tillegg en vidvinkellinse.

Ifølge Bloomberg kan et eget kameramodus sørge for å ta bilder med alle tre kameraene samtidig og sy bildene sammen ved hjelp av AI.

I tillegg forventes det forbedret Face ID. Bloombergs Mark Gurman hevder at ansiktet ditt kan låse opp telefonen selv om du ikke holder den rett foran ansiktet. Dette skal Face ID klare takket være en vidvinkel-sensor.

iPhone 11 og iPhone 11 Pro støtter også reversibel lading, noe som betyr at du kan lade opp AirPods ved å legge dem på baksiden av iPhone-enheten. Dette er for øvrig samme funksjonalitet som du finner i Samsungs S10-serie. Dessverre kan du trolig ikke lade Apple Watch på denne måten.

Det er også mulig at Apple introduserer nye farger for de nye modellene. Svaret på det får vi i kveld fra kl 19.00 (Vi følger naturligvis arrangementet direkte).

iPhone 11 oppsummert:

  • Tre nye modeller. To bærer navnet «Pro». Den rimeligste modellen (altså ikke Pro) får to kamerasensorer, ikke tre.
  • Pro-modellene får tre kamerasensorer, deriblant en vidvinkellinse. Kameraet skal kunne tilby bilder i høyere oppløsning, bedre kvalitet under dårlige lysforhold og bedre videopptak.
  • Pro-modellene støtter reversibel lading. Dette vil trolig fungere på samme måte som i Galaxy S10. Du kan med denne funksjonen lade AirPods (eller andre QI-støttede enheter) ved å legge dem på «ryggen» til iPhone-enheten.
  • Samtlige nye modeller får A13-prosessoren, samt Matrix-brikken. Sistnevnte sørger for bedre ytelse for AR-funksjonalitet.
  • Designmessig vil telefonene være tilnærmet identisk med fjorårets iPhone.
  • 3D Touch er nå borte, og er i stedet erstattet med «Haptic Touch».
  • Det kommer ingen 5G-iPhone i år
  • Den rimeligste modellen, som tar over for iPhone XR, får ingen store oppgraderinger. Den får imidlertid en raskere prosessor og støtte for optisk zoom. den skal også bli tilgjengelig i fargen grønn.

Ny iPad (kanskje)

Apple jobber også med nye iPad-er, men vanligvis vises nye modeller frem under selskapets oktober-arrangement. Vil du lese mer de nye modellene kan du sjekke ut denne artikkelen.

Mark Gurman hevder imidlertid at Apple kan vise frem én ny iPad i kveld. Den får angivelig et 10.2″-panel og skal erstatte 9.7-tommeren.

MacBook Pro 16″ (lite sannsynlig)

Apple kommer også med en ny 16″ MacBook Pro i år.

Vi setter imidlertid ikke pengene våre på at denne modellen vises frem i kveld. Mer sannsynlig er det at Apple sparer denne til oktober-arrangementet.

For øvrig skulle man kanskje tro at økningen fra 15″ til 16″ vil medføre en økning i fysisk størrelse totalt sett, men det skal ikke være tilfellet. Istedet skal selskapet ha klart å redusere skjermkantene slik at skjermen dekker et større område.

Ny Apple Watch-modell (garantert, men…)

Vi er faktisk svært usikre på om Series 5 presenteres i kveld. Som nevnt tidligere er det funnet indikasjoner i iOS 13 på at det kommer Apple Watch i titan og keramikk. Men det er foreløpig usikkert om det er oppgraderte modeller av Series 4, eller om det faktisk er Series 5.

Saken fortsetter under bildet.

Dersom det ikke presenteres en splitter ny Apple Watch-modell kan brukere likevel trøste seg med at watchOS 6 kommer snart. Dette er en av de største oppdateringene noensinne for Apples smartklokke og bringer masse ny funksjonalitet, blant annet en egen App Store, støtte for lydbøker, stemmenotater og muligens avansert søvnanalyse.

Apple TV+ og Apple Arcade (sannsynligvis)

For å generere inntekter utover kun iPhone, MacBook- og iPad-salg, har Apple valgt å fokusere mer på abonnementsbaserte tjenester i løpet av det siste året. I kveld er det sannsynlig at selskapet snakker mer om sin kommende tjeneste Apple TV+, samt spill-tjenesten Apple Arcade.

Førstnevnte tilbyr originalt videoinnhold (Apple bruker milliarder på eget innhold til denne tjenesten) og Apple Arcade tilbyr brukerne spill for en månedlig sum.

Apple TV+ lanseres trolig i november og ligger an til å koste 9.99 dollar i måneden. Apple Arcade koster trolig 4.99 dollar og lanseres i høst.

Ny Apple TV (sannsynlig)

Det har gått lang tid siden Apple lanserte en ny utgave av Apple TV (forrige gang var i 2015). Men det har aldri passet bedre med en ny modell, enn nå. Apple TV+ og Apple Arcade er begge tjenester som skal kunne kjøre på Apple TV, og en ny modell ryktes blant annet å få en raskere A12-prosessor.

Apple Tag (kanskje)

I juni begynte ryktene først å svirre da utvikleren Steve Moser fant noen interessante referanser i koden for den nye «Hvor er…?»-appen i iOS 13.

Det var referansen «Tag1,1» som fanget oppmerksomheten hans. Kunne dette være den ryktede sporingsbrikken som Apple angivelig jobber med?

I dag er det Tile som dominerer dette markedet med sine brikker. Apples sporingsbrikke kan trolig i likhet med Tile festes til det meste – ryggsekker, lommeboken, nøklene og så videre.

Apple-analytiker Ming-Chi Kuo har også uttalt seg om det ryktede produktet. I et kinesisk-språklig notat han har skrevet, og som er delt med TF International Securities, hevder Kuo at Apples brikker får «ultra-wideband» (UWB)-teknologien. Stemmer dette kan det bety at Tile må møte sterk konkurranse fra Apple.

Årsaken er at Tile kun benytter seg av Bluetooth LE og Wi-Fi for å lokalisere tingene dine. UWB-teknologien er imidlertid mer presis og flinkere til å finne den nøyaktige posisjonen innendørs. Det kan gi Apple et fortrinn i konkurransen. UWB benytter seg av radio-teknologi som fungerer over korte distanser og som bruker lite strøm. Ifølge Electronic Design skal UWB være opptil 100 ganger så nøyaktig som Bluetooth LE og Wi-Fi.

Det hele fungerer ved at distansen mellom to UWB-enheter måles ved å regne ut hvor lang tid det tar for en radiobølge å passere mellom enhetene.

«I praksis er UWB-signalene i stand til å på en effektiv måte måle distansen mellom to enheter med en nøyaktighet ned til 5-10 cm, i motsetning til Wi-Fi og Bluetooth som har en nøyaktighet på omtrent 5 meter», skriver Electric Design.

Kuo forventer at samtlige av årets iPhone-modeller støtter UWB-teknologien.

Det er foreløpig uklart om Apples sporingsbrikker vil benytte seg utelukkende av UWB-teknologien eller om de også støtter Bluetooth LE og Wi-Fi.

AirPods med støydemping (ikke i år)

Lanseringen av årets «nye AirPods» aka AirPods 2, ble ikke en så stor fest som mange hadde håpet på. Vi fikk kun «Hey Siri»-støtte og noe bedre batteritid. Kanskje kan vi få en større oppgradering neste år? Bloomberg hevder at AirPods med støydemping kommer på markedet iløpet av 2020.

Disse vil bli dyrere enn dagens modell. Det skal kunne forsvares ikke bare på grunn av støydempingen, men også fordi de skal tåle vann. Det er dog ikke snakk om total vanntetthet, men de skal nå være vannresistent.

AR-briller (tja)

Ryktene skal ha det til at Apple jobber med AR-briller. Vi har hørt dette ryktet i mange år. Oppdagede patent-dokumenter og en generell økt satsing på AR styrker dette ryktet, men vi har hittil ikke sett bilder av produktet. Vi anser det derfor som lite sannsynlig, men like fullt mulig, at Apple viser frem dette i kveld.

Apples keynote sparkes i gang kl 19:00 norsk tid i kveld, tirsdag 10. september. Følg med på ITavisen.no for live-oppdateringer og de ferskeste nyhetene. Nytt i år er også at Apple strømmer arrangementet direkte på YouTube.

Hva forventer du av Apple i kveld?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse