Apple
iPhone 11 kommer om drøye to uker.

Annonse


Avslører nye detaljer om iPhone 11, nye iPad-er og AirPods med støydemping

Bloombergs Mark Gurman har en rekke ganger kommet med opplysninger om kommende Apple-lanseringer, som har vist seg å være riktig i etterkant.

Nå har samme mann publisert en artikkel som tar for seg nyhetene rundt årets iPhone-modeller, samt flere detaljer om en rekke andre produkter.

Les også: Ser du hva iPhone 11 har på dette bildet? Skal Apple virkelig gjøre det i år?

Fokus på kameraet

Ifølge Gurman blir to av de nye iPhone-modellene fokusert rundt kamerafunksjonaliteten. Begge disse modellene vil bære «Pro»-navnet, og består av et kvadratisk kameraoppsett med tre sensorer. For første gang i iPhone-historien får telefonen en vidvinkel-linse.

Annonse
De to «Pro»-modellene erstatter iPhone XS og XS Max.

Det kommer også en tredje modell som skal erstatte iPhone XR.

Bedre Face ID

Mye av det Gurman kommer med i Bloomberg-artikkelen «vet» vi fra før, men det er også et par nye interessante detaljer. For eksempel hevder han at iPhone 11 får en ny type Face ID-teknologi som lar deg låse opp telefonen selv om den ligger flatt på bordet.

Telefonen får også en en ny type beskyttelse som skal gjøre telefonen mindre utsatt for skader hvis den glipper ut av hånda.

Dette vet vi om iPhone 11

  • Tre nye modeller. To bærer navnet «Pro». Den rimeligste modellen (altså ikke Pro) får to kamerasensorer, ikke tre.
  • Pro-modellene får tre kamerasensorer, deriblant en vidvinkellinse. Kameraet skal kunne tilby bilder i høyere oppløsning, bedre kvalitet under dårlige lysforhold og bedre videopptak.
  • Pro-modellene støtter reversibel lading. Dette vil trolig fungere på samme måte som i Galaxy S10. Du kan med denne funksjonen lade AirPods (eller andre QI-støttede enheter) ved å legge dem på «ryggen» til iPhone-enheten.
  • Samtlige nye modeller får A13-prosessoren, samt Matrix-brikken. Sistnevnte sørger for bedre ytelse for AR-funksjonalitet.
  • Designmessig vil telefonene være tilnærmet identisk med fjorårets iPhone.
  • 3D Touch er nå borte, og er istedet erstattet med «Haptic Touch».
  • Det kommer ingen 5G-iPhone i år
  • Den rimeligste modellen, som tar over for iPhone XR, får ingen store oppgraderinger. Den får imidlertid en raskere prosessor og støtte for optisk zoom. den skal også bli tilgjengelig i fargen grønn.
iPhone 11
Et av konseptbildene som viser hvordan kommende iPhone 11 Max muligens kan se ut med nattmoduset i iOS 13.

iPad

Apple kommer til å lansere en ny 11″ og en ny 12.9″-modell av iPad Pro. De får oppgraderte kameraer, hevder Bloomberg. Det er imidlertid noe uklart om disse får flere kameraer på baksiden. Designmessig vil de være identiske med fjorårets modeller, men de får en raskere prosessor.

9.7″-modellen av iPad, som Apple selger i dag, skrotes til fordel for en ny 10.2″-modell.

iPad Pro
Apple kommer med flere iPad-modeller i høst.

MacBook Pro 16″

Apple kommer også med en ny 16″ MacBook Pro i år. Man skulle kanskje tro at økningen fra 15″ til 16″ vil medføre en økning i fysisk størrelse totalt sett, men det skal ikke være tilfellet.

Istedet skal selskapet ha klart å redusere skjermkantene slik at skjermen dekker et større område.

MacBook Pro 15
Apples nye MacBook Pro 16 med langt bedre ytelse og nytt design, lanseres i oktober ifølge nye rykter. Kommer den i svart som iMac Pro?

Apple Watch

Bloomberg hevder at Apple Watch stort blir forbedret gjennom programvareoppdateringer. Det skal visstnok ikke foreligge en helt ny modell. Dog vil det etter sigende komme en oppgradert Apple Watch Series 4-variant i keramikk og titan.

Apple Watch

HomePod

Skal vi tro Bloomberg jobber Apple også med en billigere utgave av HomePod. Den skal potensielt komme på markedet neste år.

Apple har ikke hatt spesielt stor suksess med dette produktet, og kanskje har det noe med prisen å gjøre. Apple selger denne for ca 3 500 kroner. Det har imidlertid svirret rykter om en billigere HomePod-utgave, og det kan være denne Bloomberg nå snakker om. Ifølge ryktene skal den billigere utgaven prises mellom 150 – 200 dollar (1 300 – 1 700 kroner).

Apple HomePod

AirPods med støydemping

Lanseringen av årets «nye AirPods» aka AirPods 2, ble ikke en så stor fest som mange hadde håpet på. Vi fikk kun «Hey Siri»-støtte og noe bedre batteritid. Kanskje kan vi få en større oppgradering neste år? Bloomberg hevder at AirPods med støydemping kommer på markedet iløpet av 2020.

Disse vil bli dyrere enn dagens modell. Det skal kunne forsvares ikke bare på grunn av støydempingen, men også fordi de skal tåle vann. Det er dog ikke snakk om total vanntetthet, men de skal nå være vannresistent.

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse