apple-tv-serie
Apple har brukt opp mot 130 millioner kroner per episode innspilt av serien "See".

Annonse


Betalte 130 millioner for hver episode av denne serien til Apple TV+

Vi er noen måneder unna lansering av Apples kommende strømmetjeneste, TV+ der selskapet skal samle alle sine kommende originalserier- og filmer. The Wall Street Journal har tatt en dypdykk i budsjettene som brukes i sammenheng med produksjon av slikt innhold, og det er særlig ett tall folk biter merke i.

Voldsom pengebruk

Av rapporten som er utarbeidet går det nemlig fram at selskaper som Amazon og Netflix i løpet av de siste årene har gått dramatisk til verks budsjettmessig for å skape originalt innhold til tjenestene sine – i utgangspunktet brukte Netflix for eksempel opp mot 40 millioner kroner for hver episode som ble laget til House of Cards, mens det i enda nyere tid ble normalt å punge ut mellom 70 og 130 millioner kroner for hver enkelt episode av en originalserie.

Rapporten gir i den forbindelse også innsyn i Apples pengebruk når de har forsøkt å skape innhold til sin egen tjeneste – her har avisen konkludert med at de har bladd opp nærmere 130 millioner kroner per episode av dramaserien deres “See”, med science fiction-elementer. Serien inkluderer blant andre Jason Momoa, kjent fra Game of Thrones og Aquaman.

La til side én milliard dollar

Dette burde egentlig ikke være en stor overraskelse – flere medier gikk tidlig ut og rapporterte at Apple har lagt til side én milliard dollar for produksjon av originalt innhold. Det er ikke kjent hvorvidt de har forholdt seg til dette beløpet eller om de har oversteget det.

Annonse
Apple TV+ lanserer i høst til abonnementpriser vi ikke er helt sikre på, men selskapet er ventet å gi innsyn i disse nærmere høsten.

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse