Apples stor-lekkasjer fortsetter: dette er den nye hjelpsomme appen de skal lansere
Apples plan er å kombinere to kjente apper til en, og samtidig lansere Tile-lignende brikker som kan festes til alle type eiendeler, ikke bare Apple-produkter.

Annonse


Apples store lekkasjer fortsetter: dette er den nye hjelpsomme appen de skal lansere

9to5mac fortsetter å avsløre kommende Apple-programvare som funksjonene i iOS 13 og macOS 10.15 som skal avsløres 3. juni.

Nå har de avslørt en helt ny app.

En app til iOS og Mac

Appen kommer til å erstatte både Find my Friends og Find My iPhone-appene som fungerer separat per dags dato, det gir derfor mening å slå dem sammen, kanskje allerede med iOS 13 og macOS 10.15.

9to5mac er usikker på lanseringsplanene, men tror at den endelige versjonen kan være klar i september når Apple tradisjonelt avslører sine nye iPhone-modeller – samtidig vil de også lansere iOS 13 og nye macOS i endelig versjon.

Annonse


Appen blir lik på både mac og iOS fordi den utviles med Marzipan-rammeverket som gjør at appen kan kjøres på begge plattformer med samme kodebase.

Slik vil det fungere

Find Network-funksjonen er en forbedret måte å finne en mistet mobil på, da man kan følge med på hvor mobilen er selv om den ikke er koblet til WiFi eller et mobilnett. Vi regner med at det fungerer på den måten at en mobil som er merket som mistet, automatisk prøver å koble seg til alle åpne nett den kommer over, men trolig på en begrenset måte og kun for å “pinge” hjem.

Man vil fremdeles kunne dele hvor man er, og spørre andre om å følge med på hvor man er i verden. Om en venn deler sin lokasjon så kan de skape varsler for når vennen ankommer et sted og går fra et spesifikt sted.

Apple ønske dog at man skal kunne finne igjen alle typer enheter, og ikke bare Apple-enheter, med den nye appen. Ifølge 9to5mac er det også ny maskinvare på vei, med kodenavnet B389 hos Apple.

Utfordrer Tile

Hva gjør det så? Jo, det samme som Tile: man fester en Bluetooth-brikke på tingene man ønsker å følge med på. Brikken blir så synkronisert mot iCloud-kontoen til eieren. Man kan også dele brikkens lokasjon med andre.

Brukere vil få varsler om en enhet er for langt unna brikken og man vil kunne ignorere steder man ikke ønsker den skal følge med på.

Det kan tenkes at Apple ønsker å lage et samfunn der andre Apple-produkteiere vil kunne bli varslet om noen har mistet noe og hjelpe personen å finne gjenstanden, som Tile gjør.

iOS har lenge vært for svakt for iPad, og spesielt Pro-modellene – nå kommer versjon 13 med større forbedringer som vi spådde i vår test av den nyeste og største Pro-modellen:

TEST: Vi tror iPad Pro 12.9 er beviset for at iOS snart blir helt annerledes

 

Kilde:
9to5mac

Annonse


Annonse


Annonse