Siri Apple
Noen ganger aktiveres Siri ved en feil. Det kan resultere i at Apple-medarbeidere lytter til samtalene dine.

Annonse


Gruppesøksmål mot Apple etter Siri-avsløring

I slutten av juli ble det avslørt at Apple bruker egne medarbeidere for å lytte til dine Siri-opptak.

Både Google og Amazon gjør det samme med henholdsvis Assistant og Alexa.

Mener disse lovene er brutt

Nå står Apple overfor sitt første gruppesøksmål med bakgrunn i Siri-avlyttingen.

I søksmålet, som ble sendt inn til en føderal domstol i nordlige California, ankalger saksøkerne Apple for å «på ulovlig vis, og med hensikt, gjøre opptak av individers konfidensielle kommunikasjon uten samtykke».

Annonse
Videre hevdes det i søksmålet, som ble oppdaget først av Kif Lewsing, at Apple med dette har brutt en rekke lover, deriblant Invasion of Privacy Act, Unfair Competition Law, Consumers Legal Remedies Act og Declaratory Judgment Act.

Krever at alle opptak slettes

Apple anklages også for ikke å ha opplyst i brukervilkårene om at ansatte i selskapet kan lagre og lytte til opptakene. Alle som eier en enhet med Siri etter 2011 er berørt av denne praksisen, hevder personene bak søksmålet.

«Ikke på noe som helst tidspunkt ga saksøkerne samtykke til disse ulovlige opptakene. Apple gjør det ikke klart for brukeren at Siri-enheter gjør opptak av samtaler som ikke innledes med en vekke-frase eller bevegelse.», heter det i søksmålet.

Saksøkerne ønsker nå en uspesifisert erstatning fra Apple. De krever også at Apple sletter alle lagrede Siri-opptak.

Hører folk ha sex

Det var The Guardian som forrige måned avslørte at Apple lytter til private Siri-opptak. Nettstedet kunne via en varsler avsløre at konfidensiell informasjon jevnlig ble lyttet til av Apple.

Samtaler som dreide seg rundt omsetning av ulovlige rusmidler og medisinsk informasjon var blant det medarbeiderne fikk med seg. I tillegg skal de ha hørt på opptak av personer som har sex.

Stanset Siri-avlytting

Så hva er status i dag? Forrige uke kom Apple med en uttalelse i forbindelse med saken. Der kunngjorde selskapet at de nå gjennomfører en intern gjennomgang av sin Siri-praksis.

Det ble også klart at Apple setter en midlertidig stopper for at mennesker får tilgang til opptak gjort via taleassistenten. Selskapet sa også at brukerne skal få mulighet til å melde seg ut av prosessen som gir ansatte tilgang til slike opptak.

Det er for øvrig noe Amazon allerede tilbyr. Har du en Alexa-enhet? Slik sørger du for at ingen mennesker får høre på hva du forteller til den:

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse