Apple Siri avlytting
Mennesker får ikke lytte til dine Siri-opptak lenger, i hvert fall ikke mens Apple foretar en intern gjennomgang av sin egen praksis.

Annonse


Apple stopper menneskelig Siri-avlytting

Forrige uke avslørte The Guardian at Apple bruker eksterne folk for å lytte til dine Siri-opptak. Det var en varsler som tipset The Guardian om dette.

Ifølge selskapet blir under en prosent av Siri-forespørslene gjennomgått av mennesker. Cupertino-giganten er langt i fra de eneste aktørene på markedet som gjør dette. Både Google og Amazon har erkjent en lignende praksis.

Nå har Apple kunngjort at de har suspendert programmet globalt.

Det bekrefter selskapet overfor TechCrunch.

Annonse
Lytter til intime detaljer

Ifølge varsleren skal mange av opptakene som ansatte har lyttet til, kommet som følge av tilfeldig aktivering av Siri. Apple-folk har fått tilgang til samtaler som omhandler intime detaljer, både seksuelle detaljer, medisinsk informasjon og detaljer rundt omsetning av ulovlige rusmidler.

Apple har nå valgt å midlertidig stanse programmet.

Dette sier Apple om

«Vi er forpliktet til å levere en fantastisk Siri-opplevelse samtidig som vi beskytter brukernes privatliv. Mens vi gjennomfører en grundig gjennomgang suspenderer vi Siri-graderingen globalt. I tillegg, som en del av en fremtidig programvareoppdatering, vil brukere ha muligheten til å velge å delta i denne graderingen»

Kilde:
Apple Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse