Du får ikke ha Siri-opptakene for deg selv.
Apple har dedikerte ansatte til å lytte gjennom brukernes Siri-opptak.

Annonse


Siri-opptakene dine blir lyttet til av Apple-ansatte

Både Google og Amazon gjør det, og nå viser det seg at Apple ikke er noe bedre. Det viser seg nemlig at Apple benytter seg av menneskelig arbeidskraft for å kontrollere Siri-opptakene sine.

Varsler tipset media

Etter at en varsler tipset The Guardian, har IT-giganten bekreftet at “en liten mengde Siri-forespørsler” blir kontrollert av deres ansatte, men selskapet presiserer at opptakene ikke er lenket til noen Apple ID.

Ifølge tipseren blir imidlertid posisjonsdata, kontaktdetaljer og applikasjonsinformasjon logget og sendt med opptakene.

Siri-opptakene er konfidensielle

– Siris svar blir analysert i sikre omgivelser og alle kontrollører er pliktig til å følge Apples strenge retningslinjer til konfidensialitet, forklarer Apple videre.

Annonse
Avslutningsvis bemerker Apple at under en prosent av Siri-forespørslene blir gjennomgått på denne måten.

Har lyttet til seksuelle aktiviteter

Varsleren påstår videre at mange av opptakene har kommet som resultat av tilfeldig aktivering av Siri. Følgelig har Apple-ansatte kunnet lytte til samtaler rundt medisinsk informasjon, detaljer rundt omsetning av ulovlige rusmidler og seksuelle aktiviteter.

Akkurat som med Amazons Alexa og Googles Assistant, er poenget bak dette å forbedre produktets treffsikkerhet. Kontrollørene må blant annet vurdere om svarene Siri gir passer med spørsmålene som blir stilt.

Det kan imidlertid være ekkelt å tenke på at mennesker gjennomgår Siri-opptakene dine, men spørsmålet er om fordelene (herunder rask informasjon) veier opp for ulempene. Hva tenker du?

For å avslutte artikkelen deler vi en passende meme:

Illustrasjonsbilde

Kilde: TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse