20180910_171917948_iOS-1280x720
Google gjør det samme som Amazon.

Annonse


Ansatte hører på det du sier til Google Assistant

Når du snakker til smarthøytalleren din, eller bruker Google Assistant på telefonen din, blir disse «samtalene» lagret.

Men det statseide nederlandske mediet VRT NEWS skriver at opptakene også gås gjennom manuelt av eksterne Google-medarbeidere.

Går manuelt gjennom 0.2 prosent

VRT NEWS har vært i kontakt med en person som jobber med dette. Personen avslører det sitter folk å lytter til ca 0.2 prosent av alle Assistant-kommandoer. Men det er ikke bare når du sier «Hey Google» eller «Ok Google» at Google fanger opp lyden. Så lenge høyttaleren tror den hører en av disse kommandoene, gjøres det lydopptak.

Det fører til at personer som er ansatt til å lytte gjennom opptakene, ikke nødvendigvis får med seg bare reelle kommandoer.

Annonse
Personen som har snakket med det nederlanske mediet, opplyser om at minst ett klipp han analyserte inkluderte adressen og informasjon om familien til et eieren av høyttaleren.

Brudd på EUs personvernregler?

Ifølge Wired mener eksperter på personvern at praksisen bryter med EUs personvernregler.

Google er imidlertid ikke alene om å gjøre dette. Tidligere ble det avslørt at også Amazon Alexa bruker mennesker for å analysere lydopptak som er gjort via Echo-enheter.

En talsperson for Google sier til Wired at selskapet vil gå gjennom hvordan de opplyser brukerne om hvordan data som samles inn, faktisk blir brukt.

Er du komfortabel med at selskapene benytter seg av denne praksisen?

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse