OurPact iOS
Denne appen får likevel eksistere i App Store.

Annonse


Ble kastet ut fra App Store i februar – nå gjør den populære appen comeback

Denne våren har en rekke foreldrekontroll-apper blitt fjernet fra App Store, på grunn av det Apple mener er misbruk av den såkalte MDM-teknologien.

Ifølge Apple skal appene som bruker denne teknologien være en trussel mot brukernes sikkerhet og privatliv. Vi har omtalt temaet en rekke ganger tidligere og du kan lese våre saker her, her og her.

Det var The New York Times som først avslørte at 11 av de 17 mest populære foreldrekontroll-appene var fjernet av Apple tidligere i år. OurPact var en av dem. Appen forsvant fra App Store i februar.

Appen lar foreldre blokkere og tillate tilgangen til apper og motta varsler når barna laster ned nye apper, for å nevne noe.

Annonse
– Positivt tegn

Nå er appen plutselig tilbake i Apples appbutikk. Det er OurPact fornøyd med. Før OurPact ble fjernet fra App Store skal appen ha hatt mer enn 3,5 millioner nedlastinger. 80 prosent av inntektene kom fra Apple.

– Vi tar det som et positivt tegn at Apple samarbeider med oss. De har innsett at løsninger for enhetshåndtering ikke bare hører til i forretningsverden og klasserommet, men også i et familie-miljø, sier OurPact i en uttalelse.

Apple ombestemte seg

Comebacket er i tråd med Apples helomvending. I juni ble det nemlig kjent at selskapet likevel vil la selskaper benytte seg av MDM-teknologien.

Den gang uttalte Apple følgende:

«Du må klart og tydelig opplyse hvilke data som blir samlet inn og hvordan det vil bli brukt, gjennom en app-skjerm som vises før en bruker kan foreta seg noe – enten det er å kjøpe eller bruke tjenesten. MDM-apper kan ikke bryte lokale lover. Apper som tilbyr MDM-tjenester kan ikke selge, bruke, eller offentliggjøre noe data til tredjeparter, uansett formål, og må forplikte seg til dette i personvern-retningslinjene. Apper som ikke overholder disse retningslinjene vil bli fjernet fra App Store og kan bli fjernet fra Apple Developer Program».

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse