Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Elon Musk forklarer masseoppsigelsen i januar med at selskapet har store prosjekter på gang. (Ill.: Dimitri Gerondidakis)

«Helt sinnssyke» prosjekter får skylden for masseoppsigelser

– To prosjekter som ville slått selskapet konkurs.

Det er ikke bare arbeidsstyrken i Tesla det kortes ned på om dagen: også i SpaceX ble ledelsen nødt til å si opp et stort antall ansatte tidlig i januar, oppsigelsene tilsvarte omkring ti prosent av den totale staben.

Starlink og Starship

Og det skyldes ikke generiske årsaker skal vi tro SpaceX-sjefen selv: Elon Musk fortalte under et investormøte som er gjengitt av CNBC at SpaceX for øyeblikket har to pågående prosjekter som bærer potensiale til å slå selskapet konkurs. De to prosjektene det er snakk om er Starlink og Starship.

Strammer opp kostnadene

Musk omtaler de to prosjektene som «helt sinnssyke» og at de tærer stort på selskapets økonomi. For å takle situasjonen så mener han at selskapet må være veldig varsomme med pengebruken til de to prosjektene endelig gir avkastning på et vis. Derfor strammes kostnadene opp, og i den forbindelse er oppsigelser et nødvendig tiltak.

Starship er SpaceX sin romrakett som er bygget med intensjon om å kunne transportere opptil 100 mennesker til både Mars og månen, mens litt mer beskjedne Starlink har i oppgave å tilby bredbånd-nett på globalt basis.

Elon Musk satte ny deadline for satelittinternett og ga sju sjefer sparken

Kilde:
Futurism

Stikkord: Elon Musk, musk, SpaceX, starlink, starship