Elon Musk setter ny deadline for satelittinternett og gir sju sjefer sparken
Musk var ikke fornøyd med tempoet og sparket sju sjefer for å få opp tempoet.

Annonse


Elon Musk satte ny deadline for satelittinternett og ga sju sjefer sparken

Allerede i juni fløy SpaceX-sjef Elon Musk til Seattle der satelittene til Project Starlink blir utviklet. Et par timer etter sin ankomst hadde han sparket sju høyt rangerte sjefer som var ansvarlige for prosjektet.

Misfornøyd med fremdriften

Dette som følge av at Musk var misfornøyd med fremdriften til satelittprosjektet. En SpaceX-sjef forsøkte å argumentere for enkelte endringer i mini-satelittene, men disse argumentene falt for døve ører. Musk avviste forslagene da tidsfristene og kostnadsrammene ville blitt sprengt – deretter ga han den nevnte sjefen sparken.

I løpet av 2019 er det planlagt å sende flere Starlink-satelitter i verdensrommet. Fra 2020 vil Musk gjennom Starlink-prosjektet tilby folk satelittinternett.

4425 satelitter

Prosjektets planer skal ha det til at det mellom 2019 og 2027 skal bli sendt opp 4425 satelitter som skal gå i bane rundt Jorda. Selskapet har allerede fått tillatelse fra det amerikanske FCC (tilsvarer det norske Nasjonal kommunikasjonsmyndighet). Målet er å tilby Internett til alle verdens borgere.

Annonse


SpaceX har allerede sendt opp to testsatelitter. Videre har selskapet bedt FCC om tillatelse til å sende 7518 satelitter i bane rundt jorda.

Flere fordeler sammenliknet med konkurrerenter

Ifølge Ars Technica skal Starlink ha enkelte avgjørende fordeler sammenliknet med konkurrerende internett-tilbydere. I motsetning til satelittene som tilbyr Internett via satelitt i dag, skal satelittene til SpaceX gå i en bane som er vesentlig nærmere Jorda.

SpaceX sine satelitter blir å finne i en avstand på mellom 1110 og 1325 kilometer fra jordoverflaten, mens andre satelitter vanligvis er hele 35 400 kilometer uti verdensrommet.

Dette gir SpaceX en betydelig fordel hva forsinkelse angår. Ifølge SpaceX vil de kunne tilby Internett med en hastighet på 1 Gbps og med en forsinkelsestid mellom 25 og 35 millisekunder. Dagens satelitter sliter med en forsinkelsestid på ca. 600 millisekunder.

Kilder:

Ars Technica
Reuters

Tror du SpaceX sine internettplaner vil slå an? Fortell oss i kommentarfeltet under!

Annonse


Annonse


Annonse