SNIKTITT: Surface Pro 6 - jeg burde ikke like den så godt
Surface Pro 6 lanseres kanskje aldri i Norge. Det er egentlig ingen krise, da den ikke er helt der hva angår fremtiden grunnet mangelen på USB C og et utdatert design.

Annonse


SNIKTITT: Surface Pro 6 – jeg burde ikke like den så godt

Vi har hatt i hende Microsoft sin semi-nye hybrid-maskin, Surface Pro 6, i noen timer. Dette er våre ferske første-inntrykk av den nye svarte.

Back In Black…

For selvsagt gikk vi for den svarte fargen, det er jo ikke så mye annet som er nytt. Ok, den var litt stygg, men la oss med en gang være klare på at dette er en innmat-oppgradering: det er like mye ramme å finne her, og designet som vi har kjent i alle år ser nok bedre ut bakfra enn forfra.

Men for all del, det er en pen maskin, for den kler sort veldig godt, men for de av dere som venter på en større generasjons-oppgradering, så er ikke dette hva denne maskinen leverer.

Kommer den til Norge?

Annonse


Annonse:

Følg oss på Instagram:

https://www.instagram.com/p/BpAgNP_nakM/?taken-by=itavisen.no

 

De av dere som har brukt en Surface, vil føle dere veldig hjemme.
De av dere som har brukt en Surface, vil føle dere veldig hjemme. (Ill.: ITavisen)
De av dere som har brukt en Surface, vil føle dere veldig hjemme.
De av dere som har brukt en Surface, vil føle dere veldig hjemme.

Ytelse

Men vi er veldig positivt overasket over ytelsen på denne basismodellen som tross alt “kun” har åttene generasjon Intel Core i5 (tredje kvartal 2018 – 14 nm. – maks 3,4GHz turbo) og 8GB DDR 3 RAM, modellen til rundt 1100 dollar inkludert delstats-moms (husk du må handle Type Cover også, til nesten 1200 kroner – en pris ikke omregnet fra dollar).

Selv det å installere en god del viktige Windows-oppdateringer etter første oppstartsmas (Cortana, hvorfor kan du ikke bare holde kjeft og la installasjonen kjøre med en gang?), gikk kjapt, og man har sjelden behov for å kjøre på med maks ytelse.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Du kjenner meg, gjør du ikke?
Du kjenner meg, gjør du ikke? (Ill.: ITavisen)

Faktisk virker denne kjappere enn Huawei Matebook X Pro jeg er glad i (mye grunnet prisen), og den har også en åttende generasjon Core i7 (og 16GB RAM), men også en veldig høy-oppløst skjerm og produserer ofte så mye varme at CPU-en må klokkes ned. Vi tipper denne holder mer stabile hastigheter.

CrystalDiskMark 6 avslører en SSD som er langt fra den kjappeste, men som leverer i det minste bedre enn Surface Laptop 1 (det skal ingenting til) respektive 1639 og 807 MB/S  i skrivehastighet.

Merk at 1803 er Windows-versjonen vi testet med. Vi får ikke levert en nyere versjon før Microsoft er sikre på at dette er feilrettingen.

Huawei Matebook X Pro er langt kjappere med en lesehastighet 3154 MB/s og en skrivehastighet 1590 MB/s, men det føles ofte ikke slik grunnet varmeproblemene.

Sammenlign tallene med andre maskiner vi har testet:

  • Surface Pro 4: Lese: 1518 – Skrive: 314
  • Skrivebordsmaskin med Samsung 850 EVO: 555 – 530
  • Surface Laptop: Lese: 649 – Skrive: 235
Maskinen klarer å levere 3GHz med maks ytelse i Windows, samtidig som den lader. Vi får i hvert fall noe tilbake for de store rammene og det tradisjonelle designet, samtidig som basis-modellen koster under 10 000 kroner i USA. (Ill.: ITavisen)

Design

Vi har allerede sagt at alt er likt, inkludert mangelen på USB C (buuuh!) – det samme gjelder tastaturet som er likt de forgående, men nå i…. svart.

Vi har brukt bedre tastaturer før, spesielt når vi taster på en ujevn overflate merker man at tastene ikke har nok til å ta dem i mot på undersiden, noe som får hele tastaturet til å bevege på seg for mye, også der man ikke skriver. Samtidig er de dype, men kanskje litt for harde å trykke ned. Det trengs en oppdatering her også.

Uansett er det ingenting å si om designet som ikke er sagt om Surface før. Det var imponerende for fem år siden, men har for langt skjegg nå.

Fordelen med designet kan muligens være at det leder varme veldig godt, for denne hører vi ikke – ikke så rart: i5-modellen er vifteløs. Det er herlig.

Enheter med «neste Windows» kan være like om hjørnet

Foreløpig konklusjon og en foreløpig karakter

Det er vanskelig å bli klok på et produkt som Surface Pro 6 – det virker å være enda mer en s-oppgradering enn Xs-serien til Apple.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tastaturet er uendret. Mange vil elske, det andre vil mislike det. Vi kunne ønske tastene var litt mindre tunge å trykke på og mer stabile når maskinen er plassert på en ujevn flate.
Tastaturet er uendret. Mange vil elske, det andre vil mislike det. Vi kunne ønske tastene var litt mindre tunge å trykke på og mer stabile.

Riktignok er ytelsen godt oppgradert til en billig penge (9000 kroner omregnet fra hva vi betalte i California), men hva prisen i Norge blir vet vi ikke da Microsoft ikke har annonsert noen tilgjengelighet hjemme. Dette er jo rart, for de har tidligere lovt Norge er et “Surface først land”.

Vi vet ikke helt om det spiller så mye rolle denne gang at Norge ikke får Surface Pro 6 som første land, for det er nesten ingenting som er nytt. For mange er det like greit å vente.

Likevel er jeg allerede litt glad i den. Mer enn hva jeg kanskje avslører her i sniktitten.

Er det fordi jeg er lei av min andre bærbare, eller er det fordi Surface Pro 6 gjør alt riktig, men har et kjedelig design? Kanskje. Jeg skal teste den mye mer før jeg gir endelig karakter (Windows må jo tross alt rotes til før man finner ut av den egentlige ytelsen).

Foreløpig karakter: 7

Annonse