Enheter med "neste Windows" kan være like om hjørnet.
Microsoft jobber med en ny utgave av Windows, uten gammel programvare.

Annonse


Enheter med “neste Windows” kan være like om hjørnet

Det italienske nettstedet Aggiornamenti Lumia hevder at den første appen designet for Windows Core OS – som du kan lese mer om her – er blitt lastet opp til Microsoft Store.

– Åpner for opplasting av Core OS-apper

Dokumentasjon nettstedet har fått tilgang på viser at Microsoft har lagt til en ny plattform for utviklerne, kalt Windows.Core. Dette er for apper som skal kjøre på Windows Core OS.

Fra tidligere kan utviklerne utvikle for plattformene:

  • Windows.Desktop: PC-er og nettbrett.
  • Windows.Mobile: Windows 10 Mobile.
  • Windows.Team: Surface Hub.
  • Windows.Xbox: Xbox One.

Videre skriver Aggiornamenti Lumia at Microsoft har åpnet Dev Center for et utvalg utviklere som kan laste opp Core OS-apper. Det vil i så fall indikere at de første enhetene kjørende på Windows Core OS – som for eksempel Microsofts Andromeda – kan være like om hjørnet.

Annonse


Strippet for gammel kode

Windows Central detaljerte planene for Windows Core OS, også kalt Polaris, tidligere i år. Det er trolig snakk om snakk om en utgave med likheter til Windows 10 S Mode, men som er strippet for gammel kode. Denne versjonen vil leve side om side med Windows 10 Pro i hvert fall for en stund.

“Polaris skal være navnet på den nye Windows-versjonen som altså stripper bort all gammel kode – planen er nemlig å basere OS-et helt og holdent på UWP-plattformen. Dette betyr bedre ytelse, stabilitet og fleksibilitet i kampen mot ARM-enheter.

Polaris er myntet på tradisjonelle formfaktorer som stasjonære, bærbare og hybrider. Versjonen blir visstnok enda mer låst ned enn Windows 10 S (du vil kun kunne laste ned fra Windows Store).

Cshell skal være det nye grensesnittet til Polaris – det nye grensesnittet skal være lettere å forme i forhold til enhet. Grensesnittet som blir å finne i Polaris skal visstnok bygge grunnmuren for Andromeda (OS-et som ryktes å være for Surface Phone og mindre enheter med berøring- og pen-fokus) og Windows Core OS.

Det vil være mulig å kljøre Win32-programmer emulert, men det foreligger ikke nøyaktige detaljer om hvordan dette skal fungere riktig enda, bortsett fra at det er snakk om fjernstyrt virtualisering.”

PS. Dette er for øvrig undertegnedes siste nyhetsartikkel i ITavisen. Takk for meg.

 

Kilde:
Aggiornamenti Lumia,
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse