Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Snart kan du kjøre Linux på Galaxy S8 og Note 8. (Ill.: Samsung)

Samsung avslører spennende DeX-app – kjør Linux fra Galaxy S8

– Linux på Galaxy er vår innovative løsning for å bringe Linux-opplevelsen fra PC til mobil.

Microsoft var tidlig ute da selskapet sent 2015 lanserte Windows 10 Mobile med Continuum. Senere har flere Android-produsenter sett nytteverdien i dette. Samsung er en av dem.

Fullversjonen av Linux
Sammen med Galaxy S8 lanserte det sørkoreanske selskapet en skjermdokk, kalt DeX, som gir brukeren en skrivebordsopplevelse når den kobler Galaxy-telefonen til en skjerm via dokken. Nå tar Samsung det ett steg videre.

Under selskapets utviklerkonferanse annonserte de at Galaxy S8 og Note 8 kan kjøre fullversjonen av Linux som en app på telefonen og vise det som en fullskjermopplevelse på en ekstern skjerm.

«Selv om det er i en prøvefase, er Linux på Galaxy vår innovative løsning for å bringe Linux-opplevelsen fra PC til mobil, og så videre til en større skjerm med Samsung Dex. Nå kan utviklere programmere med mobilen på farten og med Samsuns DeX, og kan sømløst fortsette arbeidet på en større skjerm», skriver Samsung i en pressemeldingen.

I en prøvefase
Linux blir tilgjengelig som en app på Galaxy-telefonene. Appen er faktisk i stand til å kjøre flere utgaver slik at utviklerne kan velge sin foretrukne Linux-distribusjon.

«Når de trenger å bruke en funksjon som ikke er tilgjengelig i smarttelefonens OS, kan brukerne enkelt bytte til appen og kjøre det programmet de trenger i et Linux-miljø», forklarer selskapet.

For øyeblikket er Linux på Galaxy kun i en prøveversjon. Ønsker du å registrere deg for sjansen til å teste det, kan du gjøre det via Samsungs hjemmesider.

 

Kilde:
Samsung

Stikkord: dex, linux, samsung