Samsung S8 og 8+ lanseres i Norge 28. april.
Samsung S8 og 8+ lanseres i Norge 28. april.

Annonse


Galaxy S8 og Galaxy S8+ lanseres 28. april – her er de norske prisene og spesifikasjonene

Vi har vel knapt sett så store og hyppige lekkasjer i forbindelse med en toppmodell som Galaxy S8.

Denne artikkelen oppdateres fortløpende fra 17:00.

Oppdatert,

Vi har akkurat fått Samsung Norge sin pressmelding, og det før showet har startet!

Annonse
Legg merke til at Snapdragon ikke er med, Samsung utstyrer i stedet samtlige modeller med sin egen 10 nm. CPU. Merk: I USA selges mobilen med Snapdragon 835.

Galaxy S8 og Galaxy S8+ lanseres 28. april, men det åpnes for forhåndsbestilling allerede i dag 29. mars. Telefonene blir tilgjengelige i fargene Coral Blue*, Orchid Grey, Arctic Silver og Midnight Black.”

https://youtube.com/watch?v=D8Ert5yjMV4

Se mobilen, presentert av Samsung Norge:

https://youtube.com/watch?v=pfJVUd1gjT8

Priser

  • Galaxy S8, 7 590 NOK
  • Galaxy S8+, 8 490 NOK

Gear VR med håndkontroll, Samsung DeX og nye Gear360 lanseres senere i år.

Veiledende priser:

  • Gear VR med håndkontroll, 8 490 NOK
  • Samsung DeX, 1 490 NOK
  • Gear360, 7 590 NOK

Samsung Galaxy S8 er utrustet med 2.3GHz Quad + 1,7GHz Quad, Octa core, 64 bit, 10nm-processor
* 4GB RAM-minne
* 64GB internminne samt plass til 256GB med microSD
* Har en 5.8’’ Quad HD 2960×1440 (570ppi) skjerm
* Batteri på 3,000mAh, med hurtiglading via ledning eller trådløs kompatibel med WPC og PMA
* 148.9 x 68.1 x 8.0mm, vekt 155g
* Kamera front: 8MP (F1.7), bakre kamera: Dual Pixel 12MP (F1.7), Smart OIS
* Operativsystem Android 7.0
* Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz)
* VHT80 MU-MIMO
* 1024QAM Bluetooth v5.0, ANT+
* USB Type-C
* GPS + Galileo + Glonass + Beidou samt støtte for betaling med NFC og MST. IP68 sertifisering
* Sensorer: Akselerometer, Barometer, Fingeravtrykk, Gyro, Iris, Trykk, Proximity, Geomagnetic, RGB Light
* Klar for Samsung KNOX

Artikkelen fortsetter under bildene.

Samsung Galaxy S8+ er utrustet med 2.3GHz Quad + 1,7GHz Quad, Octa core, 64 bit, 10nm-processor
* 4GB RAM-minne, 64GB internminne samt plass til 256GB med microSD
* Har en 6.2’’ Quad HD super AMOLED 2960×1440 (529ppi) skjerm
* Batteri på 3,500mAh, med hurtiglading via ledning eller trådløs kompatibel med WPC og PMA
* 159.5 x 73.4 x 8.1mm, vekt 173g
* Kamera front: 8MP (F1.7), bakre kamera: Dual Pixel 12MP (F1.7), Smart OIS
* Operativsystem Android 7.0
* Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM Bluetooth v5.0, ANT+
* USB Type-C, GPS + Galileo + Glonass + Beidou samt støtte for betaling med NFC og MST
* IP68 sertifsering
* Sensorer: Akselerometer, Barometer, Fingeravtrykk, Gyro, Iris, Trykk, Proximity, Geomagnetic, RGB Light
* Klar for Samsung KNOX

Samsungs pressemelding
“Opplev mer med mobilen
Galaxy S8 kommer med skjerm på 5,8 tommer og 6,2 tommer. Det rammeløse designet og Infinity-skjermen gir en myk overflate uten skarpe kanter. Knappene er lagt inn i brukergrensesnittet på skjermen og tilpasses etter skjerminnstillingene.

Med Galaxy S8 er det nå også mulig å dele opp skjermen og gjøre flere aktiviteter samtidig, med den såkalte Multi-window-funksjonen. Med et større arbeidsområde kan brukeren se på en video samtidig som personen skriver en SMS med et fullstendig tastatur. Det kompakte designet gjør at du kan bruke telefonen med én hånd. I tillegg kommer Galaxy S8 med Corning® Gorilla® Glass 5 på både for- og bakside, noe som gir den et kvalitetspreg og gjør at den tåler svært mye.”

“Beholder Galaxy i bunn

I tillegg til det nye designet, fortsetter Samsung sin teknologiutvikling med Galaxy S8. Det avanserte kameraet har nøyaktig autofokus som gir klare og fargesterke bilder. I kombinasjon med økt lysfølsomhet i linsen er det også mulig å ta bilder i mørkere miljøer. Telefonen kommer også med markedets første 10nm chip for mobiltelefoner, noe som gir økt ytelse. Ikke minst kommer telefonen med en global standard for økt sikkerhet, Samsung Knox, fingeravtrykkssensor, irisskanner og ansiktsgjenkjenning.”

“Nye måter å bruke mobilen på

For å utnytte ytelsen til Galaxy S8 og øke produktiviteten lanseres dokkingstasjonen Samsung DeX. Samsung DeX er en unik løsning som gjør mobilen om til en arbeidsstasjon og gir en PC-lignende opplevelse som kan styres med mus og tastatur. Med Samsung DeX kan brukerne enkelt vise og redigere data, noe som legger til rette for å arbeide raskere og smartere fra mobilen.

Galaxy S8 er også utstyrt med Bixby, et intelligent grensesnitt som gjør at brukerne får mer ut mobilen ved hjelp av Bixby Vision, Voice og Home. Den nye Bixby-knappen gir enkel tilgang til grensesnittet og hjelper brukeren med å navigere mellom ulike intelligente tjenester og apper. Bixby blir integrert med flere av Samsungs egne apper og funksjoner. Dette gjelder blant annet kamera, kontakter, galleri, tekstmeldinger og innstillinger.

Målet er å utvide Bixby slik at den også fungerer godt med tredjepartsapplikasjoner. En kontekstuell bevissthet gjør at Bixby kan tilby brukerne personlig assistanse basert på hva tjenesten lærer om brukerens interesser, situasjon og plassering.”

“I sentrum av brukerens liv

Galaxy S8 er kompatibel med nye Gear VR med håndkontroll som drives av Oculus. Kontrollen har en ergonomisk, buet utforming og fungerer både som fjernkontroll og håndkontroll. Brukeren vil dermed oppleve et bedre bevegelsessamspill. Galaxy S8 er også kompatibel med nye Gear 360 som gir brukerne muligheten til å lage 4K-video, ta 15MP bilder og livesende i 360 grader på sosiale medier.

Galaxy S8 er mye mer enn en smarttelefon, den er selve kjernen i et stort og åpent digitalt økosystem som består av smarte klokker, TVer, VR-headset, 360-kameraer og hvitevarer. Ved hjelp av appen Samsung Connect blir Samsung Galaxy S8 en utmerket fjernkontroll for smarte hjem der alt kan styres fra en enkelt app.”

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse