Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Facebook fjerner 66 000 innlegg i uken. (Ill.: Facebook)

Facebook fjerner 66 000 hatefulle innlegg i uken: – Det kan føles som sensur

Det sosiale mediet forstår at mange reagerer.

I et blogginnlegg publisert denne uken, skriver Facebook at de sletter 66 000 innlegg i uken som består av det de klassifiserer som hatefulle ytringer.

Forstår at det kan føles som sensur
«I løpet av de siste to månedene, har vi ukentlig i gjennomsnitt slettet rundt 66 000 innlegg som er blitt rapportert som hatefulle ytringer», skriver Facebook og legger til at antallet inkluderer innlegg som er blitt rapportert som hatefulle ytringer, men slettet av andre grunner.

Det sosiale mediet skriver at de forstår at enkelte, som mener at deres innlegg er innenfor rammene, vil oppfatte slettingen som sensur.

«Vi vet hvor sterkt folk føler når vi gjør slike feil, og vi jobber konstant med å forbedre prosessene våre og forklare ting bedre», står det i blogginnlegget.

Facebook har 4500 ansatte som jobber med å gå gjennom slikt innhold, og de planlegger å ansatte 3000 personer til.

Oppfattes som partiske
Facebook er ærlige på at de ikke er feilfrie, og at deres feilaktige avgjørelser er til bekymring for en rekke grupper. Det inkluderer grupper som mener at det sosiale nettverket handler – eller ikke handler – på grunn av partiskhet.

«Vi jobber hardt med å adressere og konfrontere partiskhet der det eksisterer. Samtidig jobber vi raskt med å rette opp feilene våre.»

Under den amerikanske valgkampen i fjor ble Facebook beskyldt for å blokkere Wikileaks-lenker som avslørte Demokratenes skitne triks.

I mai kunne The Guardian avsløre hva du kan dele og ikke dele på Facebook.

 

Kilde:
Facebook

Stikkord: facebook