Facebook ansetter 3000 personer for å fjerne voldelige videoer

Mark Zuckerberg ser alvorlig på den seneste tidens hendelser. Her ved en tidligere anledning.
Mark Zuckerberg ser alvorlig på den seneste tidens hendelser. Her ved en tidligere anledning.

Flere direktesendte hendelser på Facebook har rystet verden den seneste tiden. Blant annet er det blitt vist flere drap på det sosiale mediet, blant annet en mann i Cleveland som kringkastet på Facebook at han skjøt og drepte en fremmed. Før Facebook hadde fjernet videoene hans, hadde det gått to timer.

En video en mann i 20-årene som dreper sin elleve måneder gammel datter, ble også direktesendt på Facebook. Mannen tok sitt eget liv etter at kameraet var slått av.

– Er nødt til å handle raskere
På sin Facebook-profil innrømmer Facebook-sjef Mark Zuckerberg at selskapet er nødt til å håndtere slike hendelser raskere. Han skriver at det er hjerteskjærende å se videoer på Facebook av folk som skader seg selv og andre.

Annonse

«Hvis vi skal bygge et sikkert fellesskap, er vi nødt til å handle raskere. Vi skal gjøre det enklere å rapportere slike videoer slik at vi kan svare raskt hvis noen trenger hjelp, eller ved å fjerne et innlegg.»

Storansettelser
Som en del av dette, skal Facebook ansette 3000 personer i løpet av det kommende året. I tillegg til å flagge videoer, vil disse også fjerne og rapportere inn innhold som ikke hører til på plattformen. Det inkluderer hatefulle ytringer og utnyttelse av barn.

 

Kilde:
Facebook

Annonse
Annonse