Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Mark Zuckerberg ser alvorlig på den seneste tidens hendelser. Her ved en tidligere anledning. (Ill.: Trond Bie)

Facebook ansetter 3000 personer for å fjerne voldelige videoer

– Vi er nødt til å handle raskere.

Flere direktesendte hendelser på Facebook har rystet verden den seneste tiden. Blant annet er det blitt vist flere drap på det sosiale mediet, blant annet en mann i Cleveland som kringkastet på Facebook at han skjøt og drepte en fremmed. Før Facebook hadde fjernet videoene hans, hadde det gått to timer.

En video en mann i 20-årene som dreper sin elleve måneder gammel datter, ble også direktesendt på Facebook. Mannen tok sitt eget liv etter at kameraet var slått av.

– Er nødt til å handle raskere
På sin Facebook-profil innrømmer Facebook-sjef Mark Zuckerberg at selskapet er nødt til å håndtere slike hendelser raskere. Han skriver at det er hjerteskjærende å se videoer på Facebook av folk som skader seg selv og andre.

«Hvis vi skal bygge et sikkert fellesskap, er vi nødt til å handle raskere. Vi skal gjøre det enklere å rapportere slike videoer slik at vi kan svare raskt hvis noen trenger hjelp, eller ved å fjerne et innlegg.»

Storansettelser
Som en del av dette, skal Facebook ansette 3000 personer i løpet av det kommende året. I tillegg til å flagge videoer, vil disse også fjerne og rapportere inn innhold som ikke hører til på plattformen. Det inkluderer hatefulle ytringer og utnyttelse av barn.

 

Kilde:
Facebook

Stikkord: facebook