Wikileaks er i krig med Facebook og Twitter.
Wikileaks er i krig med Facebook og Twitter.

Facebook blokkerte Wikileaks-lenker som avslørte Demokratenes skitne triks

Twitter og Facebook sin sensur av ting de ikke liker fortsetter.

Heier på Demokratene
Denne gang er det lenker til Wikileaks sin lekkasje av DNC (Democratic National Committee)-eposter som ble stoppet av den sosiale plattformen, noe som ikke bør komme som noe sjokk ettersom begge plattformene støtter venstresiden i amerikansk politikk ved å blokkere og sensurere motstanderne.

DNC- lekkasjen har gjort stor skade på Hillary Clintons valg, fordi e-postene beviser at DNC-ledelsen gjorde alt for å få Clinton valgt, i stedet for Bernie Sanders som mange Demokrater også stemte på.

Måtte trekke seg etter lekkasjen
Valgkamppengene gikk dog til Clinton, noe også Sanders mente var et faktum samtidig som valgkampen var pågående.

Skandalen medførte at DNC-talsperson Debbie Wasserman Schultz trakk seg kun dager før den demokratiske samlingen som nå pågår, før valget i november i år.

– Det var ikke med vilje
Facebook bekrefter selv at de blokkerte Wikileaks-dumpen, men skylder på algoritmer som visstnok skal ha merket databasedumpen som spam. Blokkeringen av lekkasjen skal nå være tatt bort.

Det er ikke noe nytt dette. Facebook har også tidligere blitt beskyldt for å moderere nyhetsstrømmen og plukke nyheter de selv mener er fordelaktige. Dette ble senere tilbakevist av Facebook, men lekkasjen kom visstnok fra personer innad selskapet.

Wikileaks på sin side? De truer med å skape sin egen, ikke-sensurere versjon av Twitter.

 

Kilde:
Gizmodo