Facebook gjør endringer etter beskyldninger

Facebook gjør endringer i nyhetsseksjonen.
Facebook gjør endringer i nyhetsseksjonen.

For snaut to uker siden skrev vi om de antatte beskyldningene mot Facebook og deres påståtte sensurering av nyheter de ikke liker.

Foretar endringer
Nå gjør Facebook endringer i nyhetsseksjonen og spesielt i delen over emner som «trender». Selskapet uttaler at de ikke lenger vil bruke eksterne nettsider eller RSS-strømmer for å «identifisere, validere eller vurdere viktigheten av populære emner».

Samtidig endrer de også navn på flere av verktøyene som nyhetskuratorene brukte for å tilpasse det populære nyhetene. Gizmodo nevner blant annet «blacklisting tool» – brukt til å blokkere naturlig populære emner for å dukke opp i «trending» – som blir endret til «revisit».

Annonse

Ikke funnet bevis
Påstandene om sensurering av nyhetene kom fra en tidliger ansatt som skal ha jobbet med dette og han har fortalt Gizmodo at de ble instruert til å «injisere» utvalgte saker inn i «trending», selv om disse ikke var populære nok. I tillegg skal de ha sensurert konservative nyheter. Flere andre ansatte Gizmodo var i kontakt med, nektet for at dette var tilfelle.

To dager senere svarte Facebook-sjef Mark Zuckerberg. På sin Facebook-profil skriver han at «vi tar disse rapportene veldig seriøst og vi gjennomgår full etterforskning for å forsikre at våre avdelinger opprettholder integriteten til dette produktet».

«Vi har ikke funnet noe bevis på at dette er sant. Hvis vi finner noe som går mot våre prinsipper, har du min forpliktelse på at vi vil ta ytterligere skritt for å løse det», skrev han kort tid etter beskyldningene kom og det samme gjentas i den ferske rapporten.

 

Kilde:
Gizmodo

Annonse
Annonse