– Facebook sensurerer politikk de ikke liker

Tidligere ansatte hevder Facebook siler ut konservative nyheter.
Tidligere ansatte hevder Facebook siler ut konservative nyheter.

Ifølge tidligere ansatte som har jobbet prosjektet, siler Facebook ut nyhetssaker som er i interesse for konservative lesere på det sosiale mediets nyhetsseksjon.

Siler ut nyheter
Personen hevder at ansatte skal ha forhindret at historier om en CPAC-sammenkomst (Conservative Political Action Conference), tidligere presidentkandidat Mitt Romney, Rand Paul og andre konservative temaer for å ende opp i nyhetslisten – selv om de trendet på Internett.

Flere av dem som jobbet i denne avdelingen i Facebook skal ha fortalt til Gizmodo at de ble instruert til å «injisere» utvalgte saker inn i «trending», selv om disse ikke var populære nok.

Annonse

Nyhetsseksjonen – som ble lansert i 2014 – er en viktig egenskap ved Internett og dikterer hvilke nyheter Facebook-brukerne – over 1,65 milliarder daglig – leser til ethvert tidspunkt.

Benekter påstandene
Facebooks Vice President of Search, Tom Stocky, skriver i en uttalelse at «selskapet tar disse rapportene ekstremt seriøst, og at de ikke har funnet noen beviser på at de anonyme påstandene er sanne».

«Facebook er en plattform for mennesker og perspektiver fra det hele politiske spekteret. Det er strenge retningslinjer på plass for at granskingsavdelingen skal sikre konsistens og nøytralitet. Disse retningslinjene tillater ikke undertrykkelse av politiske synspunkter», skriver han.

Gizmodo har lagt ut videoen under som tar for seg Facebooks «trending section.» Les mer om funnene i kildelenken.

 

Kilde:
Gizmodo

Annonse
Annonse