Mark Zuckerberg: – Det finnes ingen bevis

Mark Zuckerberg svarer på påstandene om sensurering av nyhetsseksjonen.
Mark Zuckerberg svarer på påstandene om sensurering av nyhetsseksjonen.

Tidligere denne uken sprakk nyheten om at Facebook-ansatte sensurerer konservativ politikk.

– Ingen bevis
Påstandene kommer fra tidligere ansatte som skal ha jobbet med dette og de har fortalt Gizmodo at de ble instruert til å «injisere» utvalgte saker inn i «trending», selv om disse ikke var populære nok. I tillegg skal de ha sensurert konservative nyheter.

Nå svarer Facebook-sjef Mark Zuckerberg. På sin Facebook-profil skriver han at «vi tar disse rapportene veldig seriøst og vi gjennomgår full etterforskning for å forsikre at våre avdelinger opprettholder integriteten til dette produktet».

Annonse

«Vi har ikke funnet noe bevis på at dette er sant. Hvis vi finner noe som går mot våre prinsipper, har du min forpliktelse på at vi vil ta ytterligere skritt for å løse det», skriver han.

Sensurerer konservative nyheter
Videre i Facebook-innlegget skriver Zuckerberg at han vil invitere flere fremstående konservative og flere personer fra politikken for å diskutere hva Facebook står for og for å sørge at plattformen blir så åpen som mulig.

Den ene personen som Gizmodo har vært i kontakt med hevder at ansatte skal ha forhindret at historier om en CPAC-sammenkomst (Conservative Political Action Conference), tidligere presidentkandidat Mitt Romney, Rand Paul og andre konservative temaer for å ende opp i nyhetslisten – selv om de trendet på Internett.

 

Kilder:
Facebook,
The Verge

Annonse
Annonse