Edge skal separeres fra Windows 10 for å gjøre den lettere å oppdatere med Windows 10 Cloud.
Edge skal separeres fra Windows 10 for å gjøre den lettere å oppdatere med Windows 10 Cloud.

Annonse


Microsoft separerer Windows 10 og Edge-nettleseren

I morgen holder Microsoft Windows 10 Cloud-pressekonferansen sin i New York, der ITavisen er tilstede for å gi deg de siste nyhetene.

Skal oppdateres for Windows 10 Cloud
Der er det ventet at Microsoft vil lansere både Windows 10 Cloud, et “lettere” operativsystem som bare kan kjøre apper fra Windows Store, og maskiner som er basert på dette systemet.

Disse skal konkurrere direkte med Googles Chromebooker i pris, ytelse og app-tilbud, men det er noen få ting Microsoft må gjøre for å jevne spillefeltet.

Møter konkurransen fra Google
For eksempel blir Google Chrome, som driver chromebookene til Google, jevnlig oppdatert, mens Microsofts Edge-nettleser bare mottar oppdateringer i storoppdateringene til Windows, som kun skjer to ganger i året.

Annonse


Dette skal nå endres, og fra og med Redstone 3-oppdateringen til høsten skal Microsoft Edge i steden bli sendt til Windows Store.

Kan oppdateres oftere
Dette vil gjøre at Microsoft kan gjøre så mange oppdateringer de bare vil til nettleseren, som dermed skulle gjøre den mer konkurransedyktig.

Edge er imidlertid mer enn bare en nettleser, den er også en tjeneste som mange av appene i Windows Store-universet bruker til å hente inn web-innhold.

Derfor trenger selve tegningsmotoren i Edge å holde seg stabil, så selv om det kan komme mange nye oppdateringer til Edge-nettleseren i tiden som kommer, er det ventet at de fortsatt vil holde tegningsmotor-oppdateringene til storoppdateringene av Windows.

Følg med på ITavisen i morgen for flere nyheter om Windows 10 Cloud og, antakelig, for maskinvaren som følger med.

Kilder
MS Power User
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse