Windows 10 Cloud kan kun kjøre apper fra Windows Store.
Windows 10 Cloud kan kun kjøre apper fra Windows Store.

Annonse


Bekreftet: Windows 10 Cloud kjører kun Store-apper

Windows 10 Cloud er det neste og så langt uannonserte operativsystemet til Microsoft. Det kan minne svært mye om fiaskoen Windows RT, men ser ut til å være mye bedre.

Oppdatert:

MSPowerUser skriver at Microsoft i kommende Creators Update vil gjøre det mulig å låse Windows 10 til kun Windows Store-apper slik at det ikke blir mulig å installere annen programvare på PC-en. Dette skal være et sikkerhetstiltak liknende det som er innebygget i macOS for å hindre at usignert programvare blir installert, og er selvsagt helt frivillig.

Låst til Windows Store
Windows Central, som er kjent for sine svært gode kilder, kan i dag bekrefte at operativsystemet kun vil kjøre apper fra Windows Store. Det stemmer godt overens med de første detaljene som dukket opp.

Annonse


Dette kan få det til å virke som at Windows 10 Cloud er låst til UWP-apper (Universal Windows Platform), men det stemmer ikke. Den Microsoft-fokuserte nettsiden skriver at også standard Win32-apper, slik som Office-pakken, nettleseren Chrome og Spotify, kan lastes ned hvis de ligger i Windows Store.

De nevnte programmene er for øyeblikket ikke i Windows Store, men Microsoft tilbyr en «DesktopAppConverter» som gjør det forholdsvis enkelt å konvertere appene til UWP. Slack er et nylig eksempel på det (ekstern lenke).

Langet ut mot Windows 10 Cloud: – Windows Cloud vil stjele spillene for å selge dem tilbake til deg!

Kan oppgraderes
Zac Bowden i Windows Central har også kommet over en ny dialogboks i Windows 10 Cloud som dukker opp når man prøver å installere vanlige Win32-apper i Windows 10 Cloud. I dette tilfellet er det Chrome og meldingen gir brukeren beskjed om at Edge er et bedre nettleservalg i Windows 10 enn Chrome. Dette vil definitivt terge på seg noen brukere.

Windows 10 Cloud er ikke beregnet på hvermansen, men i stedet på personer som klarer seg med vanlige apper. Blant annet kan det bli en viktig konkurrent til ChromeOS i skolen. Til forskjell fra RT er det mulig å oppgradere til en vanlig versjon av Windows 10.

 

Kilde:
Windows Central