Slik ser Windows 10 Cloud ut.
Slik ser Windows 10 Cloud ut.

Microsoft gjør noe med Windows 10 Cloud som ikke var mulig med RT

På tampen av forrige måned dukket de første rapportene om en ny versjon av Windows 10 opp, kalt Windows 10 Cloud.

Kan oppgradere
Så langt er det ingenting offisielt fra Microsoft, men mye tyder på at det er snakk om en RT-liknende utgave av Windows. RT ble lansert sammen med Windows 8 høsten 2012.

Dog ser det ut til at Cloud har flere fordeler sammenlignet med floppen RT. Kanskje mest interessant er at det, ifølge Petri, er mulig å oppgradere fra Windows 10 Cloud til fullversjonen av operativsystemet.

Dette kan bety at det nye OS-et blir gratis å laste ned og installere, og brukerne får tilgang til UWP-appene fra Windows Store. Ønsker de et bedre utvalg, kan de velge å oppgradere til den vanlige utgaven av Windows 10.

Les også: – Jeg kaller det «Windows 10 knus Steam-versjonen».

Kan justere vinduet
Neowin har lagt ut en kort sniktitt av Windows 10 Cloud byggeversjon 15025. Den kan du se nederst i denne saken. Her kommer det blant annet frem at det er mulig å justere vinduene slik man ønsker. I RT var det kun mulig med fullskjermvisning av Windows Store-appene.

Vi regner med å høre noe offisielt fra Microsoft om Cloud under Build-messen 10. til 12. mai.

 

Kilder:
Neowin,
Petri