Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Minimums-spesifikasjonene for å kjøre Windows 10 Cloud ligner til forveksling på spesifikasjonene til en Chromebook. (Ill.: Lekkasje/On MSFT)

Windows 10 Cloud skal gå i strupen på Chromebooker

Spesifikasjonene for Cloud-baserte maskiner har lekket.

Neste måned er alle øyne på Microsoft i en kort periode når de skal holde sin Build-konferanse, der vi venter nyheter om blant annet den neste storoppdateringen av Windows, Redstone 3.

Skal lanseres 2. mai
Før det skal Microsoft imidlertid holde en utdannelses-konferanse på andre mai i New York, og her ventes det å komme informasjon om Windows 10 Cloud.

Det er i forkant av dette at lekkasjen av det som skal være minimums-spesifikasjonene av for Windows 10 Cloud har kommet, og det viser klart at Microsofts neste system skal være et Chromebook-alternativ.

Skal konkurrere med Chrome OS
Når man ser på maskinvarespesifikajonene, er det akkurat billige, små og lette maskiner med lang batterilevetid som systemet er tenkt til, med firekjernet Celeron eller bedre, 4 GB RAM og 32 GB lagring – som skulle passe fin til en liten og hendig skolemaskin, som er markedet Chromebooken for øyeblikket dominerer.

I bildet kan vi også se at Windows 10 Cloud vil ha tilsvarende batterilevetid, oppstartstid og bruke omtrent like lang tid på å våkne fra dvale som Chrome OS.

Kjører bare Windows Store-apper
Windows 10 Cloud ventes å kun kunne kjøre Windows 10-apper fra Windows Store, og vil ikke kunne installere eller kjøre tredjeparts programmer på «gamlemåten,» som skal gjøre det mulig å lage et lettere, kjappere system med mindre krav til minne og lagring.

Det skal imidlertid være mulig å oppgradere fra Windows 10 Cloud til full Windows 10, men hvis man sitter på en liten og lett maskin for utdanningsmarkedet, er det liten vits i å oppgradere – for Windows 10 vil nok ikke kjøre så bra på 4 GB minne og 32 GB lagring.

Hvem skal lage maskinvaren?
Det ryktes også at Windows 10 Cloud kanskje skal kalles «Windows 10 S,» der «S»-en muligens skal stå for «Skole,» men dette er bare spekulasjoner enn så lenge.

Det store spørsmålet om Windows 10 Cloud er nå om hvem som skal lage de små og lette maskinene til dette systemet. Skal Microsoft lage disse selv, eller vil de la OEM-partenerne sine designe og utvikle maskinvaren til det nye systemet?

For svaret på dette må vi nok vente noen knape uker på Microsoft-konferansen på den andre mai.

Kilde
On MSFT
Engadget

Annonse
Stikkord: Microsoft, windows10, windowscluod