Google feirer skolesuksessen ved å annonsere HP Chromebook x360 11 G1 Education Edition, som er spesiallaget for å takle røffe skoledager og kommer i midten av april.
Google feirer skolesuksessen ved å annonsere HP Chromebook x360 11 G1 Education Edition, som er spesiallaget for å takle røffe skoledager og kommer i midten av april.

Annonse


Chromebooker på topp i svenske skoler

Her på berget er det ikke lenger noen overraskelse at bærbare PCer brukes i utdanning, ei heller i Sverige. Men i Sverige er det Google Chromebooks, og ikke Macer eller Windows-maskiner, som nå topper statistikken.

38 prosent av markedet
I følge en ny rapport fra Futuresource utgjorde Chromebooks 38 prosent av skolesalget i sverige i 2016 – som er opp fra 18 prosent i 2015.

– Sverige omfavner kraften i innovative utdanningsapper og digital læring gjennom hele utdanningssystemet sitt, og Chromebooks er førstevalget, skriver Ross Mahon, som er Nordics reagional manager i Google for education i Googles utdanningsblogg

Over 51 prosent i USA
De billige og lette maskinene som bare kjører nettprogrammer fra Google er også populære i USA, der de tok førsteplassen i skolemarkedet i 2016.

Annonse
I alt er det nå over 20 millioner lærere og elever som bruker Chromebooks og Google Classroom, og mer enn 70 millioner som bruker G Suite for Education.

Lanserer nye Chromebooks for utdanning
Nå lanserer Google flere Chromebooks for utdanningsmarkedet, som skal være spesialdesignet for dette.

Disse maskinene har støtte for digitale penner, kameraer ved siden av tastaturet (slik at de ser ut mot resten av verden når Chromebooken brukes som nettbrett), USB-C-lading og tilgang til apper fra Android-universet.

De får også med litt hjelp fra Adobe på veien, som har sluppet en rekke Android-apper som er optimalisert for Chromebooks – som skal “snart” skal være tilgjengelige for nedlasting.

HP Education Edition
For å feire førsteplassen i Sverige har Google også en helt ny Chromebook å annonsere i denne serien – nemlig HP Chromebook x360 11 G1 Education Edition (som er avbildet på toppen av artikkelen).

Denne er spesielt herdet for å takle skolehverdagen, og tikker av alle boksene med å kunne brukes som nettbrett med kamera “mot verden,” USB-C-lading og støtte for digital penn. Den skal være tilgjengelig i løpet av midten av april. Det var også alt som Google ville si om den nye maskinen, og den har ikke dukket opp på HPs nettsider enda.

Kilde
Googles utdanningsblogg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse