Microsofts aksjonærer presset Satya Nadella for å finne ut av om selskapet i det hele tatt har en mobilstrategi.
Microsofts aksjonærer presset Satya Nadella for å finne ut av om selskapet i det hele tatt har en mobilstrategi.

Annonse


Har Microsoft en mobil-strategi?

Da toppsjefene i Microsoft møtte aksjonærene sine i forrige uke, møtte de en gruppe ihuga Windows Phone-fans – som gjerne ville vite om Microsoft har en mobilstrategi.

Ingen konkrete planer
Etter at Microsoft kjøpte, la ned, og senere solgte Nokia, har det kommet lite nytt ut av Redmond hva angår mobiltelefoner, og det er ingen som vet om det noensinne kommer etterfølgere til Lumia 950 og 950XL.

Mange av de som stilte spørsmål til ledelsen av Microsoft var også frustrert over at flere av appene som Microsoft har laget – som Microsofts Pix-app – ikke en gang finnes på Windows-telefoner. Appen er derimot tilgjengelig på Android og iOS.

Tenker mer bredt
En av aksjonærene, som bruker Windows-telefonen sin “18 timer om dagen” hadde hørt at Microsoft muligens skulle “tre seg vekk fra mobil,” stilte til slutt dette sprøsmålet:

Annonse


– Kan du roe meg ned – og fortelle meg hva visjonen din er for mobilt?

Svaret fra Nadella var som følger:

– Vi tenker mer bredt på mobilitet. Med andre ord tenker vi på menneskets mobilitet på tvers av alle disse enhetene, ikke bare på mobiliteten til en enkelt enhet. Når det er sagt, er vi ikke på vei bort fra fokuset vårt på mobile enheter, sa Nadella, og fortsatte:

– Det vi kommer til å gjøre er å fokusere energien vår på steder der vi kan differensiere. Hvis du tar Windows Phone, er vi differensierte på administrerbarhet. Det gjelder sikkerhet, det gjelder Continuum-muligheten – som er muligheten til å ha en telefon som kan fungere som en PC. Så vi kommer til å doble fokuset vårt på dette.

Vil differensiere seg
Nadella sa også at selskapet vil fortsette å differensiere seg selv fra det som en tilgjengelig i markedet nå:

– Vi kommer til å bygge enheter som er unike og differensierte med programvarekapasiteten vår på toppen av dette – enten det er Surface eller Surface Studio elller HoloLens eller en telefon – og også gjøre programmene våre tilgjengelig på Android og iOS og andre plattformer. Det er det jeg tenker er nødvendig for å gi deg som bruker mest mulig ut av innovasjonen vår.

Men for Windows Phone-fansen kom det altså ingen konkrete planer om mulige telefoner utenom dette.

Kilde
Neowin
MS Power User