Microsoft kvitter seg med Nokia-avdelingen som blant annet produserte Nokia 130.
Microsoft kvitter seg med Nokia-avdelingen som blant annet produserte Nokia 130.

Annonse


Microsoft selger Nokia-avdeling til Foxconn

Foxconn er virkelig aktiv om dagen. Nylig kjøpte de opp den tidligere TV-storheten Sharp for 51 milliarder kroner og snart skal de starte byggingen av en iPhone-fabrikk i India til 80 milliarder kroner.

Oppdatert 18. mai klokken 15.35:

Nokia bekrefter i dag at de satser på nytt på smarttelefoner og nettbrett. Selskapet skal ikke produsere produktene selv, men det nye, finske selskapet HMD vil lisensiere merkevaren Nokia. Sistnevnte skal investere 500 millioner dollar, drøyt 4 milliarder kroner, de neste årene på å lansere produktene på verdensbasis.

Smarttelefonene og nettbrettene vil, ikke overraskende, kjøre Android.

Annonse
Endret strategi
Nå har de lagt 350 millioner dollar, i underkant av 2,9 milliarder kroner, for Microsofts Nokia-avdeling som lager billigmobiler. Microsoft selger også sin Microsoft Mobile Vietnam-avdeling som har 4500 ansatte.

Microsoft, som solgte svært få mobiler i løpet av årets første tre måneder, har lagt om smarttelefonsatsningen helt og planlegger å lansere kun en håndfull enheter i året.  Tidligere har de sluppet minst én modell årlig i så å si hver serie fra Lumia 5xx til Lumia 9xx.

Nokia får Nokia-navnet
Etter Microsofts oppkjøp av Nokias smarttelefonavdeling i 2013, fikk selskapet mulighet til å benytte seg av merkevaren Nokia på sine mobiltelefoner.

Det ble først rapportert at Foxconn ville bruke Nokia på sine billigmobiler, men Nokia bekreftet nylig at de har kjøpt tilbake rettighetene for navnet og vil lisensiere dem til et nytt selskap. Det er sterke indikasjoner på at finnene ønsker å produsere en ny smarttelefon og de har ikke lagt skjul på at de vil tilbake i markedet.

 

Kilder:
Neowin,
Microsoft

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse